ABD, PYD/PKK’yı Türkiye sınırına yerleştiriyor

ABD ordusunun Suriye-Türkiye sınırındaki keşif çalışmalarının ardından bine yakın PYD/PKK’lı Tel Ebyad hattına konuşlandı.

Haberler 20.01.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AAnn Tel Ebyadda güvenilir kaynaklardan ald bilgilere göre, ABD ordusunun zrhl araç ve pikaplarndan oluan konvoylar, geçen cuma ve sal günü, PYD/PKKnn SDG adn kullanarak igalde tuttuu Tel Ebyad bölgesine geldi.

Amerikan askerleri, on araçtan oluan konvoylarla iki gün boyunca Suriye-Türkiye snr hattnda keif yapt.

ABD ordusunun, Türkiyenin Akçakale snr kapsnn karsndaki Tel Abyad kaps yaknlar ile burann dou ve bat hatlarnda tamamlad incelemenin ardndan terör örgütü bölgeye sevkiyatta bulundu.

Örgütün igalindeki AynulArab (Kobani) ilçesinin güneyinde bulunan Ayn sa beldesinden araçlarla hareket eden binden fazla PYD/PKKl, Tel Ebyada getirildi.

Örgüt, Tel Ebyadda Türkiye snrna bakan, aralarnda Kanytra, Tel Fender, Carh, Slip ve Han köylerinin bulunduu 10 civarnda gözlem noktasna takviye yapt.

Gözlem noktalarnda en fazla 15 terörist bulunurken, takviyelerle bu say her bir noktada yaklak yüzer teröriste ula.

- ABDnin Snr Güvenlik Gücü plan

AA, 9 Ocaktaki haberinde ABD Savunma Bakanl (Pentagon) ve istihbarat tekilat CIAin PYD/PKKnn Kandil yaplanmas ile ortak bir snr güvenlii gücü oluturma çabasn duyurmutu.

Haberde, 400 terör örgütü mensubunun bu yönde verilen eitimi tamamlad, ilk etapta örgütün igal ettii ancak rejim ile snr hattnda yer alan Aynularab (Kobani), Tel Ebyad, Resulayn ve Malikiyede konulanaca, Afrine de sevk edilebilecei bilgileri yer almt.

ABD öncülüündeki DEA kart koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, 14 Ocakta AAnn haberini dorulam, SDG ismini kullanan PYD/PKK mensuplarndan oluan ve 30 bin kiiyi bulacak snr güvenlii gücü kuracaklarn açklamt.

Ardndan, Pentagon Suriyede PYD/PKKnn paravan SDGye kurdurmay planladklar Snr Güvenlii Gücünün yeni bir ordu veya konvansiyonel snr muhafz gücü olmadn iddia etmiti.

Dileri Bakan Rex Tillerson da dünkü açklamasnda, Türkiyeye bir açklama borcumuz var. Bu, tamamen yanl resmedilmi ve yanl tanmlanm bir durum ve baz kiiler yanl konumu. Herhangi bir snr güvenlik gücü kurmuyoruz. yorumunu yapmt.

Ana Sayfaya Git