ABD Savunma Bakanı: Suriye’deki petrol sahalarını DSG için korumaya aldık

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’deki petrol sahalarını koruma kararının, söz konusu sahalara ana unsurlarını YPG/PKK'nın oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) erişim sağlaması için alındığını söyledi.

Haberler 02.11.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esper, Avustralya Savunma Bakan Linda Reynolds ile imzalanan ikili anlama sonras Pentagonda düzenlenen basn toplantsnda, ABDnin Suriyedeki petrol sahalarn koruma kararna ilikin açklamalar yapt. Söz konusu kararn bir askeri görev olarak verilip verilmedii ve bunun Rusya ve Suriyeyle herhangi bir çatmaya girmeden nasl salanaca sorusuna Esper, u yant verdi: Buradaki görev, daha önce de söylediim ve komutana aktardm gibi, petrol sahalarna DEA ve dier aktörlerin eriimini keserek, DSGni söz konusu sahalara giriini sürdürmek, çünkü bu kaynaklar oldukça önemli ve bu eriimle DSGnin bölgenin ihtiyac olan görevini yapmas gerekiyor.

Trumpn söz konusu sahalarn alnmas gerektii ifadesine dikkat çekilerek, bu kararn yeni bir görev olup olmad sorusuna da Esper, Ben bunu, petrol sahalarnn DEA eriimine kapatlarak güven altna alnmas olarak yorumluyorum cevabn verdi.

Ana Sayfaya Git