ABD Suriye'de İran'ı hedef almaya hazırlanıyor

Suriye'nin Irak sınırındaki Deyrizor ilinin doğusunu işgal eden ABD destekli YPG/PKK, kentin batısında konuşlu İran destekli gruplara saldırma hazırlığı yapıyor.

Haberler 18.05.2019 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD öncülüündeki koalisyon güçlerinin eittii YPG/PKKllar, Suriyede Fratn batsnda konulu ran destekli terörist gruplara yönelik operasyon yapmaya hazrlanyor.

YPG/PKK, Suriyenin Deyrizor ilinde igal ettii ve kendisine yönelik protestolarn düzenledii heyl ilçesinde DEA ile mücadele bahanesiyle sözde operasyon balatm, önceki gece ilçedeki 200 dönümlük bir araziyi atee vermiti.

YPG/PKK bu yolla, Deyrizorun dousunda asayii kontrol altna aldktan sonra, kentin batsnda konulu ran destekli yabanc terörist gruplara saldrmay planlyor.

SURYEDEN RANI HEDEF ALACAK

ABD öncülüündeki koalisyon güçleri YPG/PKKllara, ran destekli terörist unsurlara yönelik balatlacak operasyon için Ayn sa beldesi ile Ömer petrol sahasnda üç ay boyunca, seyyar köprü ve geçit intikalini de kapsayan eitim verdi.

Ayrca, örgütün bölgedeki Arap airetlerini ran destekli gruplara yönelik operasyonda yanna çekmeyi hedefledii örenildi.

Irak snrnda yer alan ve Frat nehrinin ikiye böldüü Deyrizor ilinin dousunda ABD destekli YPG/PKK, batsnda ise Bear Esed rejimi ve müttefii ran destekli yabanc terörist gruplar konulu. Deyrizorda Arap halk, 25 Nisandan bu yana YPG/PKK kart gösteriler düzenliyor.

Ana Sayfaya Git