ABD: Terörle savaşına Türkiye'ye desteğimiz devam edecek

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin terör örgütü PKK'ya karşı mücadelede NATO müttefiki Türkiye ve Türk halkının yanında "kararlılıkla" durmaya devam edeceğini bildirdi.

Haberler 02.10.2023 - 23:51 Son Güncelleme : 03.10.2023 - 00:37

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, basın açıklamasında, PKKnın ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanındığını yineledi.

AA muhabirinin Sizin de belirttiğiniz gibi dün Ankarada meydana gelen terör saldırısının arkasında PKK terör örgütü vardı. Bildiğiniz üzere Türkiyede uzun zamandır PKKya ve ABDnin terör örgütünün Suriye kolu YPGye verdiği desteğe karşı bir öfke var. Dün Twitterda birçok Türk kullanıcının Blinkenın paylaşımına tepki göstererek ABDyi PKKnın Suriye kolu YPGyi eğitmek ve silahlandırmakla suçladığını görmüş olabilirsiniz. Merak ediyorum, ABD YPGye ya da daha kapsamlı olarak SDGye verdiği destek konusunda Türk kamuoyunda oluşan endişeleri nasıl giderebilir? ABD, NATO müttefiki Türkiye tarafından terörist grup olarak tanımlanan bir oluşumla ilişkilerini nasıl sürdürmeyi planlıyor? sorusuna Miller, PKKya karşı mücadelesinde Türkiyenin ve Türk halkının yanında kararlılıkla duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. yanıtını verdi.

ABDnin, Türkiyenin başkentindeki terör saldırısını şiddetle kınadığını yineleyen Miller, yaralılara acil şifalar diledi.

Miller, Türkiyenin Irakın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatlarına ilişkin, PKKnın Türkiyeye yönelik güvenlik tehdidinin farkındayız ve Türkiyeyi, Irakın egemenliğini destekleyecek ve saygı gösterecek şekilde Irak ile ortak terörle mücadele işbirliğini sürdürmeye çağırıyoruz. ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git