ABD Venezuela sınırına askerleri gönderdi!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu destekleyen Rusya, ABD'nin Güney Amerika ülkesinin sınırına özel kuvvetler askerlerini gönderdiğini duyurdu.

Haberler 23.02.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl Sözcüsü Maria Zaharova, ayrca Washington ve NATOdaki müttefiklerinin Venezueladaki muhalifleri silahlandrmay görüeceklerini söyledi.

Zaharovaya göre, ABDnin Venezuelaya gönderdii yardm konvoyu çatmalar provoke etmek için yola çkt. Dileri sözcüsü Zaharova, Yarn büyük ve tehlikeli bir provokasyon planlanyor dedi. çin Dileri Bakanl ise, bugün yapt açklamada müttefiki Rusya ile benzer uyarlar yapt.

Pekin yönetimi, Venezuelaya zorla insani yardm gönderilmesinin çatmalara neden olabileceine iaret ederek, askeri müdahaleye kar olduklarn açklad. Bakanlk Sözcüsü Gng uang, Eer sözde insani yardmlar zorla Venezuelaya gönderilirse ve bu da iddetli çatmalara neden olursa, bu durum ciddi sonuçlara yol açacaktr. Hiçbir taraf bunu görmeyi arzu etmez ifadelerini kulland.

Venezuelada çounluu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Bakan Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet bakan ilan etmi ve bata ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, ili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafndan tannmt. Son olarak Avrupa Parlamentosu ayn yönde adm atmt.

Meksika, Türkiye, Rusya, ran, Küba, çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Bakan Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemi, Maduro da gelimeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilikileri kestiini ancak ticari ilikilerinin süreceini açklamt.

ABD Bakan Donald Trump, Venezuelaya asker göndermeyi seçeneklerden biri olarak göstermiti.

MADURO BREZLYA SINIRINI KAPATTI

Venezuela Devlet Bakan Nicolas Maduro, süresiz olarak Brezilya snrnn kapatlmasn emrettiini duyurdu. Bolivya Ulusal Silahl Kuvvetleri Üst Düzey Genelkurmay Bakanl (FANB) ve REDI komutanlar ile video konferans yoluyla konuan Maduro, Brezilya snrn, tüm güvence tedbirleri salanana kadar ve bir sonraki emre kadar kapatyoruz ifadelerini kulland.

Aruba, Bonaire ve Curacao adalaryla olan deniz snrlarnn kapatlmasn emrettiini hatrlatan Maduro, Kolombiya snryla ilgili benzer önlemleri almay düündüklerini belirtti. Maduro, Kolombiya snrnn tamamen kapatlmasn deerlendiriyorum. Provokasyon olmadan, saldrganlk olmadan dinamik ve açk bir snr olmasn istiyorum. Ama silahl kuvvetlerin komutan, devlet bakan ve hükümetin ba olarak bu karar almaya mecbur brakldm huzur ve bar salamak için eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git