ABD zorbalık yapıyor

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü: "ABD zorbalık etmek yerine kendisini koronavirüsten kurtarmalıdır"

Haberler 23.04.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Genelkurmay Bakanl Sözcüsü Tugeneral Ebulfazl ikarçi, ABDnin ran tehdit etmek yerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnndan kendisini kurtarmas gerektiini söyledi.

ranl Örenciler Haber Ajansna (ISNA) konuan Tugeneral ikarçi, ABD Bakan Donald Trumpn, Basra Körfezi ve çevresindeki ABD donanmasna ait gemilerin taciz edilmesi halinde ran güçlerine ait hücumbotlarn vurulmasna ilikin talimatn deerlendirdi.

Bata donanma güçleri olmak üzere ABD askerleri arasnda çok sayda Kovid-19 vakas olduunu hatrlatan ikarçi, Amerikallar bugün bakalarna zorbalk etmek yerine tüm çabalarn koronavirüse enfekte olan askeri güçlerini kurtarmak için kullanmaldr. dedi.

ikarçi, ABD bugün koronadan en çok etkilenen ülkelerden biri haline gelmitir. ABDli yetkililer, kendilerini kurtarmay ve bu meseleyi çözmeyi düünmelidir. ifadesini kulland.

ABD ZORBALIK YAPMASIN

ABD donanmasna bal Beinci Filo, 16 Nisanda Devrim Muhafzlar Ordusuna ait 11 sürat teknesinin, Basra Körfezindeki 6 ABD gemisine tehlikeli bir ekilde yaklaarak taciz ettiini açklamt.

ran Savunma Bakan Emir Hatemi, konuyla ilgili yapt açklamada, Basra Körfezinde istikrarszln asl faktörü, dünyann dier tarafndan rann snrlarna gelen ve temelsiz iddialar ortaya atan Amerikallarn igalci ve yasa d varldr. ifadesini kullanmt.

ABD Bakan Trump ise bugün Twitter hesabndan yapt paylamda, ABD donanmasna, ran güçleri tarafndan taciz edilmeleri halinde onlar vurma emri verdiini bildirmiti.

Ana Sayfaya Git