ABD'de işler iyice karıştı! Protestolar ve yasaklar büyüyor

Siyahi ABD'li George Floyd'u polis tarafından öldürülmesi akabinde zaten salgın ile mücadelenin zirvesinde ola ABD'de işler iyice karıştı. Protestoların büyümesi akabinde Trump Beyaz Saray'a yardımcılarını çağırdı.

Haberler 31.05.2020 - 04:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siyahi ABDli George Floydu polis tarafndan öldürülmesi akabinde zaten salgn ile mücadelenin zirvesinde ola ABDde iler iyice kart. Protestolarn büyümesi akabinde Trump Beyaz Saraya yardmclarn çard.

ABDnin Minnesota eyaletine bal Minneapolis polis departmannda görevli Derek Chauvinin diziyle boynuna bastrarak öldürdüü siyahi George Floyd cinayeti sonrasnda balayan protesto gösterileri Beyaz Saray önüne kadar sçrad.

ABD Bakan Donald Trump, Beyaz Saray önünde düzenlenen protestolara ilikin ABD Gizli Servisini överek, Daha güvende hissedemezdim ifadelerini kulland.

Sosyal medya hesabndan bir dizi açklamalarda bulunan Trump, Profesyonelce yönetilen Beyaz Saraydaki sözde göstericilerin George Floydla pek bir ii yoktu. Sadece sorun yaratmak için oradaydlar. Gizli Servis onlarla kolayca baa çkt. Bugün, anladm kadaryla Beyaz Sarayda bir MAGA (Make America Great Again) gecesi olacak dedi. Açklamalarna devam eden ABD Bakan Bunlar George Floyd ile ilgisi olmayan Organize Gruplar. Üzücü! dedi.

Daha sonra bir mesaj daha paylaan Trump, Minneapolis Belediye Bakan Jacob Freyi hedef alarak, Bu kadar zayf savunulan bütün bu yerler nasl Liberal Demokratlar tarafndan yönetiliyor? Sert ol ve sava (ve kötü olanlar tutukla) ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git