ABD'de karantina karşıtı protestolar artıyor

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 40 binden fazla kişinin öldüğü ABD'de, Michigan eyaletinde karantinaya karşı başlayan protestolar birçok eyalete sıçradı. Michigan'da başlayan ve birçok eyalete yayılan Trump destekli ilk eylemlerin ardından, Pensilvanyada'da yüzlerce Cumhuriyetçi sokağa çıktı. Valilerin devam ettirdiği karantina önlemleri protesto edildi.

Haberler 22.04.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin Michigan eyaletinde koronavirüs salgn nedeniyle alnan önlemlerin kaldrlmas için balatlan protesto gösterileri ülke geneline yayld. ABD Bakan Donald Trump, Demokrat valilerin yönetiminde olan baz eyaletlerde Covid-19 önlemlerinin kaldrlmas için yaplan protestolara sosyal medya üzerinden destek verince, protestolar demokratlarn yönettii eyaletlere sçrad.

PROTESTOLAR EYALETLERE YAYILDI

Michigan eyaletinde balayan gösterilere Trumpn destek vermesinin ardndan göstericiler, Michigan, Washington, Oklahoma, Ohio, Kuzey Carolina, Florida, Idaho, Minnesota, Utah, Kaliforniya, Virginia, New Hampshire, New Jersey , Kentucky ,Montana ,Colorado , Wisconsin , Texas , Arizona , Oregon , Marryland ve Pensilvanyadada sokaklara döküldü.

PROTESTOCULAR TRUMPIN MESAJINDAN GÜç BULDU

Evde kal çarlarna tepki gösteren Trump destekçisi protestocular, yeniden ilerine dönmek istediini belirterek silahlar ve maskeleri ile sokaklara çkt. Göstericiler, Eyaletleri yeniden açn ve Karantinay bitirin, çalmamza izin verin yazl pankartlarla alnan kararlar protesto etti. Öte yandan ABD Bakan Donald Trump, Demokrat valilerin yönetiminde olan baz eyaletlerde koronavirüs önlemlerinin kaldrlmas için yaplan protestolara sosyal medya üzerinden Minnesotaya özgürlük , Michigana özgürlük ifadelerini kullanarak destek vermiti.

Ana Sayfaya Git