ABD'de koronavirüsten ölen kişilerin sayısı Çin'i geçti

ABD'de koronavirüsten (Covid-19) ölenlerin sayısı 4 bin 80'e; virüs tespit edilenlerin sayısı ise 189 bin 624'e yükseldi.

Haberler 02.04.2020 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinin Vuhan kentinde ortaya çkan ve dünyada yaylmaya devam eden koronavirüs nedeniyle ABDde hayatn kaybedenlerin says 24 saatte 910 kii artarak 4 bin 80e yükseldi. Virüs tespit edilenlerin says ise son 24 saatte 25 bin 4 kii artarak 189 bin 624e çkt.

TRUMP: ÖNÜMÜZDEK 2-3 HAFTA CEHENNEM GB GEçECEK

Beyaz Sarayda düzenledii basn toplantsnda konuan ABD Bakan Donald Trump, gelecek iki haftann çok önemli olduuna vurgu yaparak Cehennem gibi iki hafta olabilir. Önümüzdeki 2-3 hafta çok kötü geçecek. Daha önce hiç görmediimiz bir üç hafta olabilir dedi. ki saatten uzun süren basn toplantsnda Dalgalanma geliyor ve oldukça güçlü geliyor diyen Trump, salgnn etkisinin Nisan sonunda dalmasn beklediini söyledi.

BU BR ÖLÜM KALIM MESELES

ki haftalk zorlu bir sürece girildiini vurgulayan Trump, yaynlanan yaylmay yavalatmak için 30 gün yönergeleri hakknda, Amerikan halk için yönergeleri takip etmek kesinlikle kritik önem tayor. Bu bir ölüm kalm meselesi ifadelerini kulland.

Yönergenin içerikleri u ekilde:

Sosyal mesafe, evden çalma, sk sk el ykamak ve gereksiz seyahatlerden kaçnmak.

TÜM ÖNLEMLER ALINSA BLE 100-200 BN K ÖLEBLR

Beyaz Saray Koronavirus Görev Gücü üyesi Dr. Anthony Fauci, virüse yönelik tüm önlemlere uyulmas durumunda bile 100 ila 240 bin kiinin hayatn kaybedebileceini belirtti. Trump, Sal günü düzenlenen basn toplantsnda sosyal mesafe yönergelerinin imdiden etkisini gösterdiini ve bunun 1 milyon ABDlinin hayatn kurtarabileceini söylemiti.

Hiçbir önlem alnmad takdirde 1 milyon 500 bin kii ila 2 milyon kiinin hayatn kaybedeceinin öngörüldüünü ifade eden Beyaz Saray Koronavirüs çalma Grubu Koordinatörü Dr. Deborah Brix de insanlarn sosyal mesafeyi korumas, evde kalmas ve kiisel hijyene önem göstermesi durumunda bile bu rakamn 100-200 bin arasna düeceini belirtti. Brix söz konusu saynn bile çok yüksek olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git