ABD'deki Hakan Atilla davası

ABD'nin İran'a yaptırımlarını delmekle suçlanan ve New York'ta tutuklu yargılanan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın "hatalı yargılama" nedeniyle mahkemeye yaptığı itiraz ikinci kez reddedildi.

Haberler 04.01.2018 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Savunma makam, 19 Aralkta Atillann çapraz sorgusu srasnda savcln sana yönelttii bir soruya itiraz etmi ve mahkemeye ikinci kez hatal yarglama yapld gerekçesiyle dilekçe sunmutu.

tiraz dilekçesinde Atillann avukatlar savcln çapraz sorgusunda Atillann ran yaptrmlarn ihlal ettiini savunan 17-25 Aralktan sonra eski Bankalar Yeminli Murakb, Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Osman Zeki Cantez tarafndan hazrlanan raporu sunduunu, bu raporun deliller arasnda yer almamasna ramen jüri önüne getirildiini ve bunun jüri üyelerini yanl yönlendirdiini savunmutu.

Davann yargc Richard Berman, Atillann tamamen adil ve effaf bir ekilde yargland ve çapraz sorgusu srasnda sanktan bu rapora ilikin soruyu cevaplamas istenmedii gerekçesiyle hatal yarglama itirazn yine kabul etmedi.

Savunma makamnn FETÖ mensubu, firari eski Komiser Yardmcs Hüseyin Korkmazn çalnt deliller sunmas ve yanl ifade vermesi nedeniyle mahkemeye yapt hatal yarglama itirazlar da reddedilmiti.

- Jüri karar için tekrar toplanyor

Bu arada, Atillann tutuklu yargland davada jüri üyeleri sann suçlu olup olmadna karar vermek için bugün tekrar toplanyor.

Noel ve yeni yl tatillerinin araya girmesiyle görümelere ara verilmi ve 3 Ocakta devam edilmesine karar alnmt.

Atillaya atfedilen suçlar arasnda ABDnin rana yönelik yaptrmlarn delmek, ABDyi aldatma suçuna itirak etmek, ABD bankalarn dolandrmak, ABD bankalarn dolandrmaya itirak etmek, kara para aklamak ve kara para aklama suçuna itirak etmek bulunuyor.

12 Jüri üyesinin Atillaya yöneltilen 6 farkl suçun her birine ayr ayr karar vermesi ve bütün kararlar oybirliiyle almas gerekiyor.

Jürinin karar üzerinde uzlaamamas durumunda ise davann yargcnn yeniden yarglama karar alma olasl bulunuyor.

Ana Sayfaya Git