ABD'den Afrin için "PKK" itirafı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonuyla ilgili açıklama yaparken bölgedeki PYD/PKK unsurları için "YPG" yerine doğrudan "PKK" ifadesini kullandı

Haberler 27.01.2018 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Dileri Bakanl Sözcüsü Heather Nauert, Türkiyenin Afrin operasyonuyla ilgili açklama yaparken bölgedeki PYD/PKK unsurlar için YPG yerine dorudan PKK ifadesini kulland.

Günlük basn brifinginde Sözcü Nauert, Afrin operasyonu ve Türkiyenin bölgedeki admlaryla ilgili açklamalarda bulundu.

Nauert, Suriyenin kuzeybatsndaki PYD/PKK unsurlaryla ilgili konuurken ABD yönetiminin her zaman dile getirdikleri YPG tanm yerine dorudan PKK ifadesini kulland. Daha sonra sözlerinde herhangi bir düzeltme yapmayan Nauert, Türkiye, Suriyenin kuzeybatsnda DEAtan gözünü çevirip PKKnn peine dütü. Orada istikrar istiyoruz. yorumunu yapt.

ABDNN PKK TRAFI

Afrinde görece olarak istikrar olduunu ve u anda yerel halkn bölgeden kaçmaya baladn savunan Nauert, bölgedeki gerginliin dümesini istediklerini kaydetti.

ABD Bakan Donald Trumpn önceki gün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile yapt telefon görümesinde de bölgedeki tansiyonun azalmas konusunun konuulduunu vurgulayan Nauert, Suriyenin çok zor bir süreçten geçtiini ve ülkenin kuzeybatsnda yeni bir sorun alannn ortaya çkmasn istemediklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git