ABD’den DAEŞ liderini yakalatana 5 milyon dolar ödül

ABD Dışişleri Bakanlığı, DAEŞ’in liderlerinden Ebu Muhammed el-Şimali’nin yakalanmasına yardım edecek kişiye 5 milyon dolar ödül vereceklerini açıkladı.

Haberler 19.11.2015 - 00:36 Son Güncelleme : 19.11.2015 - 00:36

ABD yönetimi, DAEŞ terör örgütü liderlerinden Ebu Muhammed el-Şimalinin yakalanmasına yardım edenlere milyonlarca dolar ödül vereceğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Adalet İçin Ödül programı kapsamında DAEŞ için yabancı savaşçıların Suriyeye ulaşımı konusunda önemli rol oynayan Şimalinin yakalanması için 5 milyon dolar ödül verileceği bildirildi.

Açıklamada, Şimalinin 2005 yılından beri El-Kaide ve daha sonra da DAEŞ için çalıştığı belirtilerek, Şimali şu anda DAEŞin göçmenler ve loijistik destek biriminin önemli liderlerinden biri olduğu vurgulandı. Bakanlık, Şimalinin yabancı savaşçıların Türkiye ve Suriyenin Cerablus şehri üzerinden ulaşımını sağladığını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı çalışan Diplomatik Güvenlik Ofisi, Adalet İçin Ödül programı dahilinde 1984 yılından beri 80 kişiye 125 milyon dolar ödeme yaptı.

AA

Ana Sayfaya Git