ABD'den İsrail'e "14 bin tonluk" bomba hediye

ABD dünyada yalnızca kendi envanterinde bulunan, İran ve Hizbullah’a karşı önlem almak için İsrail’e tahrip gücü yüksek 14 bin tonluk bomba hediye etmeye hazırlanıyor. Hediyenin cuma günü ABD Temsilcisiler Meclisi'ne sunulacağı belirtildi.

Haberler 29.10.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD, Ortadouda ran ve Hizbullaha kar önlem almak için sraile jest yapmaya hazrlanyor. ABD ve srail medyasnda yer alan habere göre, ABD ordusunun envanterinde bulunan GBU-57 adl hassas güdümlü bombann, sraile verilmesi için ABD Kongre üyeleri Josh Goetheimer ve Brian Mast, iki partili bir yasa tasars sunmay planlad açkland.

14 BN TON AIRLIINDA

Yasa tasars ABD Kongresinde kabul edilirse, 14 bin kiloluk bomba, sraile verilecei aktarld. Snak Yok Eden Bomba (Bunker Buster) olarak bilinen ve nükleer bala sahip olmayan bu bomba, en dayankl snaklar bile yok ettii ifade edildi.

EN DAYANIKLI SIINAKLARI BLE YOK EDYOR

Tasary sunmak üzere olan her iki kongre üyesinin ABDnin müttefiki srailin ran ve Hizbullaha kar korunmas gerektii için GBU-57 adl hassas güdümlü bombann verilmesinin karar verildii ifade edildi. Tahrip gücü yüksek bombann, rann herhangi bir nükleer santralini yok edebilecei belirtilirken bombann imdiye kadar sadece ABD Ordusu tarafndan kullanld belirtildi. Snak Yok Eden bombann, dayankl en salam snaklar bile yok edebildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git