ABD'den son dakika PYD açıklaması 'Sadece Rakka için verildi'

ABD'nin PYD'ye yakınlığını bilmeyen yoktur. PYD'nin PKK'nın kolu olduğunu bir türlü kabullenemeyen ABD, gönderdkleri mühimmatlara ilişkin Türkiye'ye açıklama da bulundu.

Haberler 20.06.2017 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin PYDye yaknln bilmeyen yoktur. PYDnin PKKnn kolu olduunu bir türlü kabullenemeyen ABD, gönderdkleri mühimmatlara ilikin Türkiyeye açklama da bulundu.

ABD Savunma Bakan James Mattisin Milli Savunma Bakan Fikri Ika gönderdii mektup da Biz onlara operasyonumuzun kilit unsurlarndan birinin görevimizi Türkiye ile ilikilerimizi bozmadan tamamlamak olduunu aktardk. Dolaysyla Türklerle masaya oturduk ve kayglarn gidermek için çok sk bir çerçeve hazrladk. Raporlama konusunda effafz. Yaptklarmz onlara tam olarak rutin bir ekilde rapor ediyoruz. Verdiimiz silah tipleri ile ilgili effafz ve Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) verdiimiz silahlarn sadece ve sadece Rakka operasyonu için verildiini ve Türkiyeye geçmeyeceini denetlemek üzere mekanizmalar kurduk. Dolaysyla bu konu bizim için oldukça önemli ve stratejik bir konu. Bunun farkndayz dedi.

Dunford, Bakan Mattis önümüzdeki hafta Avrupada Türk mevkida ile bir kez daha görüecek ve bu konu üzerinden tekrar geçecek. Geçen perembe günü de Türk mevkidana rutin bilgi vermek amacyla detayl bir mektup yazd dedi.

Ana Sayfaya Git