AB'den İngiliz Parlamentosuna çağrı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Avam Kamarasının 12 Nisan'dan önce (ayrılığa ilişkin) bir karara varamaması halinde Brexit tarihinin kısa süreli ertelenmesi mümkün olmayacak." dedi.

Haberler 04.04.2019 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Juncker, Avrupa Parlamentosunun Brükseldeki Brexit oturumunda yapt konumada, ABnin son ana kadar ngilterenin anlama olmadan Birlikten ayrlmasnn önüne geçmeye çalacan söyledi.

ngiliz Parlamentosunun gelecek günlerde Ayrlk Anlamasn onaylamas halinde, ngilterenin ABden ayrlma süresini 22 Maysa kadar uzatabileceklerini belirten Juncker, Avam Kamarasnn 12 Nisandan önce bir karara varamamas halinde ise Brexit tarihinin ksa süreli ertelenmesi mümkün olmayacak. diye konutu.

NGLZ PARLAMENTOSU

Juncker, büyük ihtimalle 12 Nisan gecesi ngilterenin ABden anlamasz ayrlm olacan ifade ederek Bu istediim bir sonuç deil ancak ABnin buna hazr olduundan emin olmam gerekiyor. dedi.

ngiltere, 23 Haziran 2016da yaplan referandumla ABden ayrlma karar almt. Ülke, Lizbon Anlamasnn üyelerin Birlikten ayrlma sürecini düzenleyen 50. maddesini 29 Mart 2017de ileterek 2 yl sürecek müzakere sürecini balatmt. ngilterenin AB ile vard uzlamaya göre normalde 29 Martta gerçeklemesi gereken Brexit, 12 Nisana ertelenmiti.

ngiltere, ayrln bir süre daha ertelenmesini talep ederken AB üyesi ülkelerin liderleri 10 Nisanda Brexit zirvesi için Brükselde bir araya gelecek.

Ana Sayfaya Git