AB'den İran nükleer anlaşmasına güçlü destek

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "İran nükleer anlaşmasını ve tam olarak uygulanmasını güçlü bir şekilde destekliyoruz." dedi.

Haberler 14.05.2019 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii (AB) D likiler ve Güvenlik Politikas Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ran nükleer anlamasn ve tam olarak uygulanmasn güçlü bir ekilde destekliyoruz. dedi.

Mogherini, üye ülkelerin bakanlaryla bugün Brükselde düzenlenecek AB Dileri Konseyi toplants öncesinde basna açklamalarda bulunarak, ana gündem maddeleri arasnda Libya, ran ve Sahra bölgesi olacan belirtti.

ABnin Libyada tekrar siyasi sürecin balatlmas için Birlemi Milletlerin çalmalarn desteklediini anmsatan Mogherini, bu çerçevede Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Bakanlk Konseyi Bakan Fayiz es Serrac ile ikili bir görüme yapacan duyurdu.

ran nükleer anlamasn destekliyoruz

Mogherini, ran konusunda ise ran nükleer anlamasn ve tam olarak uygulanmasn güçlü bir ekilde destekliyoruz. dedi.

AB Dileri Konseyi toplants kapsamnda Fransa, Almanya ve ngiltere dileri bakanlaryla da ran konusunu görümek için ayrca bir araya geleceini ifade eden Mogherini, Bölgemizdeki güvenliin temel talarndan biri olan ran nükleer anlamasnn tam olarak nasl uygulanacan görüeceiz. diye konutu.

Mogherini, ran ile AB arasnda ciddi görü ayrlklar da bulunduunu belirterek, diyaloun kilit öneme sahip olduuna, bölgede gerginliin trmandrlmasndan kaçnlmas gerektiine iaret etti.

Pompeo Brüksele gidiyor

Mogherini, ABD Dileri Bakan Mike Pompeonun Brüksele gelecei bilgisinin doru olup olmadnn sorulmas üzere, dün akam konuya ilikin bilgilendirildiklerini, Pompeonun öleden önce Brükselde olmasnn öngörüldüünü söyledi.

Youn bir gündemleri olduunu ifade eden Mogherini, Gün içinde bir toplant ayarlayp ayarlayamayacamza bakacaz. Halihazrda belli bir plan yok. eklinde konutu.

Pompeonun bugün Moskovaya gitmesi bekleniyordu. Ancak son anda programnda deiiklik yaparak Brüksele gelme karar dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git