AB'den Kovid-19 nedeniyle Suriye'de ateşkes çağrısı

Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının da göz önünde bulundurularak Suriye'de acil ateşkes çağrısı yaptı.

Haberler 30.03.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii (AB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn da göz önünde bulundurularak Suriyede acil atekes çars yapt.

AB D likiler ve Güvenlik Politikalar Yüksek Temsilcisi Josep Borrellin ofisinden yaplan yazl açklamada, dlibdeki mevcut atekesin krlgan olduu deerlendirildi.

dlibdeki atekesin korunmas ve tüm ülkeye geniletilmesi gerektiine dikkat çekilen açklamada, ülkede çatmann sona erdirilmesinin Kovid-19 nedeniyle de gerekli olduu ifade edildi.

ATEKES çARISI

Açklamada, ABnin Birlemi Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersenin atekes çarsn destekledii belirtilirken, ayn zamanda Suriye rejiminden çok sayda tutukluyu serbest brakmas talep edildi.

Pedersen, Bugün, Kovid-19u bastrmak için gayretli bir çaba salanabilmesi adna Suriyenin tamamnda tam ve acil atekes çarsnda bulunuyorum. ifadesini kullanm, Suriyelilerin Kovid-19a kar savunmasz durumda olduunu vurgulamt.

Ana Sayfaya Git