AB'den Türkiye ve Yunanistan açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, üstlendikleri yük nedeniyle hem Türkiye'ye hem de Yunanistan'a destek sağlanması gerektiğini bildirdi.

Haberler 10.03.2020 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Von der Leyen, Komisyon Bakanlnn 100üncü gününde basn toplants düzenledi.

Görevi devraldnda Türkiye ile AB arasndaki 18 Mart göçmen mutabakatnn gündemde olmadn belirten Von der Leyen, buna ramen ABnin göç sorununa ilikin kalc bir çözüm bulmas gerektiini birçok kez dile getirdiini anmsatt.

Von der Leyen, Bugün derin bir ikilem içindeyiz, Türkiye-Yunanistan snrndaki durum siyasi amaçl bir baskya iaret ediyor. Snmaclarn yardma ihtiyac var. deerlendirmesinde bulundu.

Snrdaki basknn azaltlmas gerektiini ifade eden Von der Leyen, Üstlendikleri yük nedeniyle hem Türkiyeye hem de Yunanistana destek salamalyz. dedi. Von der Leyen, konunun akam Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve AB Konseyi Bakan Charles Michel ile düzenlenecek Türkiye-AB Liderler Toplantsnda ele alnacan söyledi.

DESTEK SALANMALI

Avrupa ülkeleri refakatsiz snmac çocuklar alacak Yunanistandaki snmac kamplarnda durumun çok ciddi olduunun altn çizen Von der Leyen, özellikle refakatsiz snmac çocuklar hakknda büyük endie duyduunu belirtti. Bu çocuklara gerekli bakmn salanmasnn aciliyet tadna iaret eden Von der Leyen, üye ülkelerden bu konuda yardm talep ettiini vurgulad.

Fransa, Portekiz, Lüksemburg, Finlandiya ve Almanyann ülkelerine refakatsiz snmac çocuk almay kabul ettiini duyuran Von der Leyen, daha fazla yardmn da gerekli olduunu söyledi.

Von der Leyen, Suriyedeki snmaclar için 60 milyon avro yardm yaplacan anmsatarak, AB, 2015e göre çok daha hazrlkl ancak daha da iyi olmalyz. dedi. Von der Leyen, ABnin yeni göç anlamasn nisan ayndan sonra açklayacan duyurdu.

Ana Sayfaya Git