ABD'li Müslümanlardan Kongrede lobi çalışması

ABD'li bazı Müslüman ve Türk STK temsilcileri Kongrede hem bölgeleri hem de ülkenin meseleleri hakkında lobi çalışması yaptı.

Haberler 03.04.2019 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin farkl eyaletlerinden bakent Washingtona gelen ABDli baz Müslüman ve Türk sivil toplum kuruluu (STK) temsilcileri, 5. Müslüman Haklar Savunma Günü kapsamnda ABD Kongresini ziyaret ederek vekillerle görütü.

ki gün sürecek program kapsamnda farkl eyalet temsilcilerini makamlarnda ziyaret eden Müslüman temsilciler, hem sorunlarn birinci elden vekillerine aktarma hem de çeitli konulardaki hassasiyetlerini dile getirme imkan buldu.

Ziyaretlere Amerikan Müslüman Organizasyonlar Konseyi (USCMO) ve Amerikan-slam likileri Konseyi (CAIR) bata olmak üzere Kuzey Amerika slam Camias (ICNA), Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ve Kuzey Amerika Müslüman Ümmeti Toplumu (MUNA) gibi önde gelen sivil toplum kurulularnn temsilcileri katld.

ABDde yaayan Türk toplumunu temsilen Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Ebakan Günay Evinch ve dier yetkililer de ziyaretlerde yer ald.

Her yl momentum artyor

Etkinlikler için Kongreye gelen Amerikan Müslüman Organizasyonlar Konseyi Genel Sekreteri Usame Cemal, yapt açklamada çalmann amacn anlatt.

Cemal, Her yl giderek artan bir momentumla ülkenin farkl yerlerinden etkinlie katlan aktivistler sayesinde hem Müslüman toplum hem de ülke için önemli olan meseleleri gündeme getiriyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Bu yl arlkl olarak Müslümanlara vize yasa, göçmen reformu ve Müslüman haklar konularn gündeme tadklarn belirten Cemal, ABD yönetimi nezdinde de bu konular gündemde tutmaya çaltklarn ifade etti.

FETÖ Amerikadaki Türkleri temsil etmiyor

TASC Ebakan Evinch ise Amerikal Müslümanlar ile hem senatörleri hem de Temsilciler Meclisi üyelerini ziyaret ederek ajandalarnda yer alan tüm konular açk bir ekilde konutuklarn anlatt.

Evinch, Burada Türklere ve Türkiyeye kar muazzam bir sevgi ve sayg var, bunu Amerikal Müslümanlar arasnda net bir ekilde görebiliyorsunuz. ifadesini kulland.

ABDde temas halinde olduumuz Müslüman olsun veya olmasn ilgili kurumlar artk FETÖnün Amerikadaki Türkleri temsil etmediini anlyorlar. vurgusu yapan Evinch, ABDde yaayan Türkler olarak bu tür programlarda her zaman yer aldklarn ve almaya devam edeceklerini bildirdi.

Rohingya ve Uygur Müslümanlar da gündemde

Kuzey Amerika slam Camias temsilcisi Muhammed Tark Rahman ise, Bugün 50 eyaletten buraya gelerek Müslüman toplumun meselelerini kendi vekillerimizin önüne açk bir ekilde sermek ve sorunlar anlatmak istiyoruz. eklinde konutu.

Rahman, sadece Amerikal Müslümanlar deil ayn zamanda Rohingya ve Uygur Müslümanlarn da bu görümelerinde mutlaka dile getirdiklerini belirtti.

Rahman, Kendi meselelerinizi gelip ilk azdan anlatmazsanz bakas sizin için bunu yapamaz. O yüzden tüm Müslüman toplum bu tür etkinliklerde bir araya gelmeli. yorumunu yapt.

Ana Sayfaya Git