ABD'li savcılardan Trump'a şok dava!

Anayasanın yolsuzluk hükümlerini ihlal ettiği gerekçesi ile ABD Genel Başkanı Trump'a dava açıldı. Trump'a açılan davanın Washington D.C. ve Maryland savcılığı tarafından onaylandığı bildirildi.

Haberler 13.06.2017 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasann yolsuzluk hükümlerini ihlal ettii gerekçesi ile ABD Genel Bakan Trumpa dava açld. Trumpa açlan davann Washington D.C. ve Maryland savcl tarafndan onayland bildirildi.

ABD Bakan Trump aleyhinde açlan davada, Beyaz Saraya çktndan beri yabanc hükümetlerden alnan ödeneklerle, anayasadaki yolsuzluk kart hükümlerin çinendii öne sürülüyor.

Hükümet birimleri tarafndan açlan bu türdeki ilk dava, Trumpn bakan olduktan sonraki dönemde, irketinin mülkiyetini elinde bulundurmaya devam etmeyi seçmesi üzerine odaklanyor. Ocak aynda Trump, iletme varlklarn olas çkar çatmalarn ortadan kaldrmak için, oullar tarafndan yönetilen bir ortakla dönütürdüünü açklamt.

Ancak Basavc Karl A. Racine ve Maryland Basavcs Brian E. Frosh, Trumpn kamusal görevlerini ve özel i sahasn ayr tutmak için verdii sözleri tutmadn belirtiyorlar. Buna örnek olarak, oul Eric Trumpn, irketin mali durumu hakknda Bakan Trumpa düzenli olarak bilgi vermeye devam edeceini söylemesi gösteriliyor.

Dava dosyasnda, Anayasann öngördüü ekilde, Bakann özel ilerini iç ve d güçlerden ayrmas istei esastr. Daha önce hiçbir Bakan, anayasann talimatna bu denli saygszlk göstermemiti ifadeleri yer ald.

Ana Sayfaya Git