ABD'li senatörden Trump'a ağır suçlama

ABD'de Demokrat Parti'nin ileri gelenlerinden Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, Başkan Donald Trump'ı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda kaybolması olayındaki tavrı nedeniyle eleştirdi.

Haberler 17.10.2018 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDde Demokrat Partinin ileri gelenlerinden Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, Bakan Donald Trump gazeteci Cemal Kakçnn stanbuldaki Suudi Arabistan Bakonsolosluunda kaybolmas olayndaki tavr nedeniyle eletirdi.

ABD Bakannn Riyad yönetimine gereken tepkiyi verememesini, Trumpn Suudilerle olan ahsi ekonomik ilikilerine balayan Warren, Twitter hesabndan yapt paylamda, Suudiler yllarca Donald Trumpn batk iletmelerini kredileriyle kurtardlar. Bugüne kadar kaç para ald acaba? Amerikan Bakannn Suudi Kralnn sözcüsü gibi davranmasnn bedeli ne? Trump vergi hesaplarn yaynlasn da görelim. ifadelerini kulland.

Trump, önceki gün Suudi Arabistan Kral Selman bin Abdulaziz ile telefonla görütükten sonra yapt açklamada, Onun akln okumak istemem ama benim anladm bu iin ardnda serseri katiller olabilir. Kim bilir, bu iin iç yüzü yaknda ortaya çkacak ama o (Kral Selman) iddialar kesin olarak reddetti. ifadelerini kullanmt.

Trumpn serseri katiller ifadesi, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salmann olaydaki sorumluluunu örtbas etme çabas olarak yorumlanmt.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katk veren ve ayn zamanda Washington Post gazetesinde yazlar yazan Cemal Kakçdan, 2 Ekim Sal günü resmi ilemler için Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosluuna gittikten sonra bir daha haber alnamamt.

Emniyet kaynaklarnca yaplan deerlendirmede, Kakçnn gittii Suudi Arabistan Bakonsolosluundan bir daha çkmad teyit edilirken, bakonsolosluk binasnda ayn saatlerde, 2 uçakla stanbula gelen ve aralarnda yetkililerin de yer ald 15 Suudi vatandann bulunduu, bu kiilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendii kaydedilmiti.

Ana Sayfaya Git