"ABD'nin bir adım daha atmak isteyeceğini düşünmüyorum"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin Devrim Muhafızları Ordusunu "terörist örgüt" ilan etmesinin propagandadan ibaret olduğunu ve Washington yönetiminin bir adım daha atmak istemeyeceğini söyledi.

Haberler 11.04.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Cumhurbakan Hasan Ruhani, Bakanlar Kurulu toplantsnn ardndan yapt konumada, ABDnin ran Devrim Muhafzlar Ordusunu yabanc terör örgütleri listesine eklemesiyle ilgili deerlendirmede bulundu.

ABDnin geçen 40 ylda tüm gücüyle ran ve Devrim Muhafzlarna kar durduunu ve att son admn da yeni bir ey olmadn belirten Ruhani, ABDnin Devrim Muhafzlarn terör örgütü listesine almas siyasi slogan ve propagandadan ibarettir. Bu admla psikolojik ve ekonomik açdan bask uygulamak istiyorlar. dedi.

ran Cumhurbakan, öyle devam etti:

ABD yönetimi, att sloganlarn bir adm ötesine geçtiinde ne gibi musibetlerle karlaacan iyi biliyor. O yüzden acemilik yapp bir adm daha atmak isteyeceini düünmüyorum.

ABDnin att tüm admlarn uluslararas kararlara aykr olduunu ifade eden Ruhani, Siz srailde bir kiiye ve partiye destek veriyorsunuz, bunun için de aptalca ilere kalkyorsunuz. Golan Tepeleri srailindir diyorsunuz ve Devrim Muhafzlarn terör listesine alyorsunuz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git