ABD'nin Mojave Çölü'ndeki donanma üssü tahliye edildi

ABD'nin California Eyaleti'nde merkez üssü Mojave Çölü olan iki depremin ardında ABD Donanmasının Mojave Çölü'ndeki Deniz Hava Silahları Üssü'nün tahliye edildiği belirtildi.

Haberler 08.07.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin California Eyaleti Valisi Gavin Newsom, eyaletin güneyinde art arda meydana gelen iki büyük depremin afet hazrlklar açsndan ciddi bir uyar olarak görülmesi gerektiini söyledi.

Californiann güneyindeki Ridgecrest kasabas yaknnda perembe ve cuma günü meydana gelen depremlerin ardndan gazetecilere açklamalarda bulunan Vali Newsom, Art arda meydana gelen iki deprem, eyaletin geri kalan için olduu kadar ülkenin baka yerleri için de bir uyanma çars olarak görülmeli. Hükümetler depremlere alnacak tedbirler konusunda kurallar koymal, uyar sistemleri gelitirmeli. Vatandalar deprem olduunda kendilerini nasl koruyacana dair bilgi sahibi olmal. diye konutu.

100 milyon dolarlk kayp

Newsom, can kayb veya ciddi yaralanmann yaanmad depremlerin yaklak 100 milyon dolarlk hasara yol açtn ifade etti.

ABD Bakan Donald Trump ile telefonda görütüünü söyleyen Newsom, Trumpn depremin yol açt zararlarn karlanmas için federal bütçeden destek sözü verdiini kaydetti.

çöldeki donanma üssü tahliye edildi

Öte yandan, depremin ardndan ABD Donanmasnn Mojave çölündeki Deniz Hava Silahlar Üssünün tahliye edildii belirtildi.

Eyalette perembe ve cuma günleri, merkez üssü Ridgecrest yaknlar olan 6,4 ve 7,1 büyüklüünde iki deprem meydana gelmiti. Sarsntlarn Californiada son 20 yldaki en iddetli depremler olduu açklanmt.

Depremin ardndan artç sarsntlarn youn yaand bölge genelinde yollar, su ve gaz boru hatlarnda hasarlar olumu, 28 bin nüfuslu Ridgecrest kasabas ve çevresinde acil durum ilan edilmiti.

Ana Sayfaya Git