Abd'nin Sinsi Filistin Planı

FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat, ABD'li yetkililerin gerçekleştirdiği bazı Arap ülkeleri ile İsrail'i kapsayan turun, Filistin yönetimini devirme ve Batı Şeria'daki siyasi rejimi değiştirme amacı taşıdığını ifade etti

Haberler 24.06.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Kurtulu Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, ABD Bakan Donald Trumpn damad ve danman Jared Kushner ve Trumpn Ortadou Özel Temsilcisi Jason Greenblattn gerçekletirdii baz Arap ülkeleri ile sraili kapsayan turunun, Filistin yönetimini devirme ve Bat eriadaki siyasi rejimi deitirme amac tadn belirtti.

Ureykat, resmi Filistinin Sesi Radyosuna yapt açklamada, ABDli heyetin baz Arap ülkeleri ile sraili kapsayan turunun, Filistin yönetimini devirmek ve Bat eriadaki siyasi rejimi deitirme ayrca Birlemi Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardm Ajansnn (UNRWA) azledilmesi ve mülteciler meselesinin gündemden kaldrlmas amac tadn ifade etti.

YÖNETM DEVRMEK STYOR

Filistinli mültecileri konuk eden ülkelere dorudan yardmlarn sunularak UNRWAnn azledilmesinin istendiini kaydeden Ureykat, insani krize çözüm ad altnda Gazze için UNRWAdan bamsz olarak projeler gelitirmek üzere 1 milyar dolar deerinde mali sözleme düzenlenmesini istediklerini kaydetti.

Ureykat, Gazze üzerine younlamas ve insani krizden bahsedilmesinin doru sözlerle yanl amaçlarn ifadesi olduunu ve altnda tehlikeli hedefler yattn kaydetti.

Ortadou Bar ve Gazze ile ilgili meseleleri görümek üzere geçen pazartesi bölge turuna çkan Kushner ve Greenblatt, Ürdün, Suudi Arabistan, Msr, Katar ve sraili ziyaret etmiti. srail basnnda da turun ABDnin Yüzyln Anlamas planyla balantl olduu haberleri yer almt.

Ana Sayfaya Git