"ABD'nin Suriye'deki politikası tüm bölgeyi yakabilir"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'deki politikasının tüm bölgeyi yakabileceği uyarısında bulundu.

Haberler 10.10.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lavrov, Kazakistan Dileri Bakan Muhtar Tleuberdi ile görümesinin ardndan düzenledii basn toplantsnda, Suriye meselesiyle ilgili açklamalar yapt.

Iraktaki Kürtlerin, ABDnin Suriyedeki eylemlerinden endieli olduuna dikkati çeken Lavrov, ABDnin Suriyedeki politikas tüm bölgeyi yakabilir. Bundan ne pahasna olursa olsun kaçnlmaldr. dedi.

Lavrov, ABDnin Suriyedeki faaliyetlerinin çelikili olduunu ve Birlemi Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), Suriyenin toprak bütünlüü ve egemenlii konusunda kararlarn ihlal ettiini vurgulad.

- ABD verdii sözlerinde durmad

ABD Bakan Donald Trumpn, Suriyeden askeri birliklerini çekeceini birçok kez duyurduunu hatrlatan Lavrov, Trump, sonradan bu tür kararlar frenledi. ABD verdii sözlerinde durmad. diye konutu.

Lavrov, Suriyenin kuzeyindeki sorunun çözümü için diyaloun art olduunu savunarak Türkiye ile ABD arasndaki karlkl açklamalarn ardndan am yönetimi ve YPG/PKK terör örgütü temsilcileriyle görütüklerini aktard.

Lavrov, Türkiye-Suriye snrnda güvenliin salanmas dahil olmak üzere Suriyenin bu bölgesindeki problemin çözümü için iki taraf arasnda diyaloun kurulmasn tevik ettiimizi vurguladk. Diyaloun balatlmas için yardmc olacaz. Bunun destekleneceini umuyoruz. diye konutu.

Türkiye Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ile telefon görümesi yaptn hatrlatan Lavrov, çavuolu, Türkiyenin Suriye toprak bütünlüüne kesin sayg duyduunu söyledi. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git