"ABD'nin tek hedefi Tahran'a geri dönmek"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a yönelik baskıları artırarak Tahran'a geri dönmeyi amaçladığını söyledi.

Haberler 19.03.2019 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ruhani, ran takvimine göre 1397 ylnn son Bakanlar Kurulu toplantsnn ardndan yapt konumada gündemdeki konulara ilikin deerlendirmede bulundu.

Ülkesinin geçen yl yaptrmlar nedeniyle skntl günler geçirdiini ancak ABDnin basklarna boyun emediini dile getiren Ruhani, Dümann komplolar ve halkn sorunlar karsnda gaflete dümeyeceiz. ran dümanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaamayacak. dedi.

Washington yönetiminin yaptrmlar devam ettirmesi ve basklar artrmas durumunda rana dönebileceini düündüünü savunan Ruhani, u ifadeleri kulland:

ABDnin sadece bir hedefi var o da Tahrana geri dönmek. ABD, Tahrana dönüp yeniden halka hükmetmek istiyor. Ancak bu amacn gerçeklemesi mümkün deildir.

- Ulamak istediimiz noktann gerisinde kaldk

Geride braktklar bir ylda hedeflerine ulaamadklarn ifade eden Ruhani, Ekyalar bize saldrd ve ulamak istediimiz noktann biraz gerisinde kaldk. imiz de bu anlamda biraz zorlat. ABD gibi süper bir güç, srail ve bölgedeki gerici güçler el ele vererek rana diz çöktürmeye ve 40 yllk intikam almaya çaltlar. Bu ekilde bizim için döviz ve mallarn fiyatyla ilgili problemler meydana getirdiler. diye konutu.

Ruhani, yaptrmlar nedeniyle ABDye kar Laheydeki Uluslararas Adalet Divannda dava açlmas için Hukuk lerinden Sorumlu Cumhurbakan Yardmcs, Adalet Bakan ve Dileri Bakann görevlendirdiini belirtti.

Ana Sayfaya Git