ABD'nin uçak gemisi Doğu Akdeniz'de

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarından sonra Doğu Akdeniz'e yönlendirme kararı aldığı USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubunun bölgeye ulaştığını bildirdi.

Haberler 11.10.2023 - 19:19 Son Güncelleme : 11.10.2023 - 19:44

ABD Savunma Bakanı Austin ile ABD Genelkurmay Başkanı Charles CQ Brown, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için bulundukları NATO karargahında basın toplantısı düzenledi.

Hamas kasıtlı olarak sivilleri hedef aldı, sadece Yahudi oldukları için sivilleri öldürdü. diyen Austin, Amerikalı ve diğer milliyetlerden sivillerin de saldırılarda öldüğünü belirtti.

Austin, İsraile destek verdiklerini ifade ederek, USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubu Doğu Akdenize varmıştır. Ayrıca ABDnin bölgedeki savaş uçakları filosunu da genişlettik. ABD Savunma Bakanlığı gerektiğinde ilave askeri unsurları konuşlandırmaya hazırdır. dedi.

ABDnin İsraile askeri yardımının dün gönderilmeye başladığını aktaran Austin, bunlar arasında hayati önemdeki mühimmatın da yer aldığını, Demir Kubbe olarak bilinen hava savunma sistemi için takviyede bulunduklarını bildirdi.

Austin, Diğer ülkeler gibi İsrailin de kendini savunma hakkı vardır. diyerek, İsraile desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

UKRAYNA YARDIM TAAHHÜTLERİ

NATO Savunma Bakanları Toplantısının yanı sıra Ukrayna Savunma Destek Grubunun da NATO karargahında toplandığını hatırlatan Austin, son 3 haftada müttefik ülkelerin Ukrayna için yaptığı destek taahhütleri hakkında bilgi verdi.

Austin, Almanyanın yeni bir Patriot hava savunma sistemi ve ilave Patriot füzeleri, 10 yeni Leopard tankı, 2 yeni IRIS-T hava savunma sistemi hibe edeceğini söyledi.

İspanyanın Hawk hava savunma eğitimini sürdüreceğini ve Hawk malzemeleri vereceğini, İsveçin 200 milyon dolarlık yardım paketinde topçu mühimmatı göndereceğini belirten Austin, Bulgaristanın da S-300 hava savunma sistemini güçlendirmesi için gerekli parçaları sağlayacağını kaydetti.

Austin, Fransanın daha fazla Caesar Howitzer sistemleri taahhüt ettiğini, ayrıca bunların üretimini hızlandıracağını, İngilterenin hava savunma desteği için de 155 milimetre silahlar sağlayacağını, Kanadanın ise Ukraynanın zırhlı araç imkanlarını artırmak için gelecek 3 yılda 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacağını bildirdi.

Ana Sayfaya Git