"ABD'nin YPG'ye desteği sürecek"

ABD'nin, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'yi, "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) içerisinde desteklemeye devam ettiği bildirildi.

Haberler 10.03.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl Geçici Sözcüsü Mark Toner, düzenledii basn toplantsnda, Suriyede PYD/YPGye verdikleri destek konusunda açklamalarda bulundu.

Terör örgütü DEAla mücadele kapsamnda YPGye verdikleri destein süreceini belirten Toner, unlar kaydetti:

YPGyi Suriyenin kuzeyinde bulunan SDG içerisinde uzun zamandan beri destekliyoruz. Daha önce belirttiimiz gibi onlar DEAa kar mücadelede ve ortadan kaldrlmas için çok etkililer. imdiye kadar yaklak 6 bin kilometreyi ve 4 Kasmda operasyon baladndan beri de Rakka civarnda 100den fazla köyü DEAn elinden aldlar.

Toner, Türkiyenin YPG konusundaki kayglarna da dikkat ettiklerini söyledi. ABDnin, PKK ile ilgili görüünün deimediini dile getiren Toner, PKK ve YPG arasnda balant olduu yönündeki görüe saygyla kar çkyoruz. u konuda açk olmaly PKK bizim için hala bir terör örgütüdür. diye konutu.

- PKKnn Sincardaki varl

Toner, bir soru üzerine PKKnn Irakn Sincar bölgesindeki varlna da kar olduklarn belirtti. ABDnin bu konuda ayn yerde durduunu anlatan Toner, Orada olmamalar gerektiini düünüyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git