ABD'yi sarsan saldırılar!

ABD'nin Texas eyaletinin El Paso şehrinde bir AVM'ye silahlı saldırı düzenleyen saldırgan Patrick Crusius'un olaydan 19 dakika önce bir manifesto yayımladığı iddia edildi. 2300 kelimeden oluşan ve nefret söylemi içeren ifadelerden oluşan metnin saldırgana ait olup olmadığı araştırılıyor.

Haberler 05.08.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin Texas eyaletinin El Paso ehrinde 20 kiinin öldüü silahl saldry düzenleyen saldrgan Patrick Crusiusun olay öncesinde bir manifesto yaymlad iddia edildi. El Paso Polis efi Greg Allen, saldrgann bir gün öncesinden bir manifesto yaymladn ve nefret içerikli paylamlarda bulunduunu belirtirken, saldrgann Yeni Zelandada 49 kiinin öldüü cami saldrsndan da ilham ald söyledi.

New York Times, El Pasoda yaanan olayda polise haber verilmeden 19 dakika önce saldrgana ait olduu iddia edilen bir manifesto yaymland yazd. Yetkililer tarafndan saldrgana ait olup olmad hl aratrlan manifestoda, ABDde beyazlarla yabanclarn yer deitirmeye balad endiesini tayan rkç ifadeler yer alyor. Manifestoda, Yeni Zelandada 49 kiinin öldüü Christchurch saldrs hakl bulunurken, Texas Hispanik istilasndan kurtaracan, ABDyi rklar göre bölgelere ayrma plan yer alyor.

SALDIRGANA AT OLUP OLMADII ARATIRILIYOR

Yetkililer 2300 kelimeden oluan metnin saldrgana ait olup olmad konusunda inceleme yapyor.

El Paso polis merkezi yetkilileri, yerel saatle sabah 10 civarnda saldr ihbar aldklarn ve bölgeye ulatklarnda içinde en az 3 bin kiinin bulunduu maazada çok sayda insann saldrgan tarafndan vurulmu olduunu gördüklerini belirtti.

KNC SALDIRI OLAYI YAANDI

ABDde Teksas eyaletinden sonra bir silahl saldr da Ohio eyaletinde yaand. Eyaletin Dayton kentinde bir bakn yaknlarnda düzenlenen saldrda saldrganla birlikte 10 kii öldü, 16 kii yaraland.

Dayton polisi yapt açklamada, olayn kentin Oregon bölgesinde yerel saatle 01.22de gerçekletiini aktard. Gazeteci Derek Myers, saldrgann ar silahl beyaz bir erkek olduunu yazd.

Ana Sayfaya Git