Acil ateşkese dair kritik görüşme

Pakistan’da geçici hükümetin Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani ile İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail’in saldırıları sebebiyle artan ölümleri ve kötüleşen durumu görüştü.

Haberler 18.12.2023 - 19:26 Son Güncelleme : 18.12.2023 - 19:26

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Jilani, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazzede acil ateşkesin önemine vurgu yaptı.

İki bakan, ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri görüşürken, İsrailin saldırıları sebebiyle artan sivil ölümleri ve Gazze Şeridinde kötüleşen durumu ele aldı.

Jilani, İsrailin Gazze Şeridine yönelik ablukasının kaldırılması ve tıbbi tedarik dahil olmak üzere insani yardımların Gazze halkına kesintisiz şekilde ulaştırılması gerektiğini belirterek, Filistin meselesinin adil çözümü temelinde diplomatik çabaların başlatılmasının önemine dikkati çekti.

İranın güneydoğusundaki Sistan-Belucistan eyaletinde 15 Aralıkta düzenlenen terör saldırısını kınayan Jilani, bölgesel barış ve güvenliğe meydan okuyan terör tehdidine karşı koymak için Tahran ile yakın çalışma taahhüdünü yineledi.

İranın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde 15 Aralıkta polis merkezine silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 11 güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti.

aa

Ana Sayfaya Git