Afrin özgürleşti, Suriyeliler 5 yıl sonra piknik yaptı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı ile Suriye'nin Afrin bölgesi terör örgütlerinden temizlendi. Terör örgütlerinin baskısı altında sürdükleri yaşamdan kurtularak özgürlüğün mutluluğunu yaşayan Suriyeliler, yıllarca hasret kaldıkları bölgenin doğal güzelliklerinin de keyfini sürmeye başladı.

Haberler 16.07.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK, geçen 20 Ocak günü Özgür Suriye Ordusu güçleri ile birlikte snr güvenliini salamak ve terör örgütlerini bölgeden temizlemek üzere Suriyenin Afrin kentine yönelik Zeytin Dal Harekatn balatt. Terör örgütlerinin kontrolündeki köy ve beldeleri bir bir temizleyen TSK ve ÖSO, 18 Mart günü Afrin merkezde de denetimi ele geçirdi. Bölgenin terör örgütlerinden tamamen arndrlmasnn ardndan bölgede TSK, teröristlerin geride brakt mayn ve patlayclarn imhasna, AFAD, Kzlay ve dier kurumlar da evlerine geri dönen sivil halkn ihtiyaçlarn karlamaya balad.

AFRNDE HAYATA DÖNÜ

Yllarca teröristlerin basks altnda sürdükleri yaamn sonlanmasnn ardndan yeni hayatlarna balayan Suriyeliler, özgürlüün tadn da çkarmaya balad. Sokaklarda artk rahatça dolaan ve yllarca mahrum kaldklar bölgelere artk rahatça gidebilen Suriyeliler, iran beldesindeki Nebi Huri bölgesine de akn ediyor. Terör örgütü tarafndan ziyareti engellenen köye ismini veren Nebi Huri Türbesini ziyaret eden Suriyeliler, yakn noktadaki antik tiyatroyu dolap ayn bölgede bulunan dere kysnda da piknik yapmaya balad.

Özellikle hafta sonlar yüzlerce Suriyeli, bölgedeki dere kenarnda yere açtklar örtülerin üzerinde veya masalarda piknik yapyor. Mangal yakarak elenen Suriyeliler, scak havadan da dere içerisinde yürüyü yaparak serinliyor. Yllarca hasret kaldklar kentlerinin doal güzelliklerinin tadn çkaran Suriyeliler, teröristlerden kurtulmalarna ve yeniden normal yaamlarna dönmelerine olanak salayan Türkiyeye teekkür etti.

ç KARIIKLIK SONA ERNCE

ç karklk öncesinde her hafta sonu piknik yaptklarn ancak terör örgütünün kontrolü salamasnn ardndan Nebi Huri bölgesinin sivillere yasaklandn anlatan Suriyeliler, Evimize kapanyor veya yaadmz bölgenin dna çkamyorduk. Sürekli olarak bask altndaydk ve yaammz kstlyd. Nebi Huri bölgesine 5 yldr kimse gelemiyordu. Türk Silahl Kuvvetlerinin düzenledii Zeytin Dal Harekat ile teröristlerden kurtulduk. Artk istediimiz yere gönül rahatlyla gidip gelebiliyoruz. Yllardr gelemediimiz Nebi Huriye de artk rahatça geliyor ve piknik yapabiliyoruz. Bizi teröristlerden kurtararak eski günlerimizi yeniden güven içerisinde yaamamza imkan salayan Türkiyeye teekkür ediyoruz dedi.

rimizi yeniden güven içerisinde yaamamza imkan salayan Türkiyeye teekkür ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git