Afrin’de DEAŞ ile PKK omuz omuza!

ABD’nin DEAŞ’a karşı savaşması için desteklediğini söylediği PKK/PYD saflarında ÖSO’ya karşı savaşırken esir alınan 5 DEAŞ’lı konuştu. DEAŞ'lılar "Bizi Afrin’de TSK ve ÖSO’ya karşı savaşmak için serbest bıraktılar" itirafında bulundular.

Haberler 02.03.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSO, Azez yaknlarnda iran 23 ubatta PKK/PYDden temizledii srada, DEA mensuplarnn PKK/PYD saflarnda çatmaya katldn tespit etti. ÖSO, teslim ald DEA mensubu militanlardan yaral olanlar hastaneye götürürken, onlara kimler olduklarn ve niye ÖSOya kar savatklarn sordu.

3-4 AY KADAR HAPSTE TUTULDUK

Halepli olduunu ve DEAla birlikte çaltn söyleyen ÖSO tarafndan esir alnan Ebu Temum adl ahs, Rakkada savarken PKK/PYD bizi esir ald. Haseke Set kampnda 3-4 ay kadar hapiste tutulduk daha sonra serbest brakldk dedi.

KERKÜKTE 3 YIL SAVAMI

sminin Ali Matar olduunu söyleyen ikinci DEAl milis Rakkal olduunu, DEAla birlikte Kerkükte 3 yl savatn ve Irakta yaralandn söyledi.

KISM FELç KALMI

sminin Ahmet Mansur ve Halepli olduunu söyleyen DEAl dier bir militan El Babtan geldiini, DEAla birlikte 1 yl 2 ay çaltn söyledi. Mansur ayrca, Hasekeye set kampnda hapiste kaldn, ksmi felç olduunu belirtti. sminin Abdullah Hüseyin El Sagir olduunu söyleyen dier biri ise DEA militan Hamann Latmanya bölgesinden olduunu, DEA ile Hamada 3 yl birlikte olduunu 5 ay hapiste kaldn söyledi.

3 YIL BOYUNCA TERÖRE çALIMI

Beinci DEA militan, sminin Muhammed Zikri olduunu, Maretunnumanl olduu DEA ile birlikte yaklak 2.5 ile 3 yl çaltn söyledi.

Ana Sayfaya Git