Afrinli sivillerden ÖSO'ya teşekkür

TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren ÖSO'nun Kürt komutanı Şabo, Afrin'in kuzeyinde terörden arındırılan Kürdo yerleşimini ziyaret etti.

Haberler 06.02.2018 - 08:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dal Harekatna destek veren Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) Kürt komutan ve sözcüsü Azad abo, terörden arndrlan bir yerleimi ziyaretinde çatmalardan kaçan halka evlerine dönmeleri için güvence verirken, siviller de ÖSOnun kendilerini koruduunu, ihtiyaçlarn giderdii anlatarak, Afrin halkna mesaj gönderdi.

ÖSOnun saldr tugay komutanlarndan ve Ceyul Nhbenin (Seçkin Ordu) Sözcüsü abo, operasyon bölgesindeki AA muhabirlerine Afrinde terörden arndrlan Kürdo mevkisindeki yerleimden çektikleri görüntüyü gönderdi.

Görüntüde Kürdoyu ziyaret ederek bölge halkyla Kürtçe ve Arapça samimi ekilde sohbet ettii görülen abonun, halka korkmamalarn, bölgeyi terör örgütünden temizlemeye devam edeceklerini söyledii görüldü.

abonun ziyaretine elik eden ÖSO askerleri yardm malzemesi datrken, Kürt komutan, Buralar görmeye geldik. Gördüünüz gibi halk u an burada bizimle. Afrindeki (kent merkezi) halkmza mesaj vermek için imdi buradan birisiyle konuacaz. ifadesini kulland.

- steyen rahatça gelsin

smini vermeyen bir bölge sakini, unlar söyledi:

Biz burada çok iyiyiz. (ÖSO) Bize iyi davranyorlar. htiyaçlarmz karlyorlar. Gitmek isteyenler olursa yol veriyorlar. Kalanlara da ellerinden geldii kadar yardm ediyorlar. u ana kadar bir tavuumuza bile dokunmadlar. yilikten baka bir eylerini görmedik. (çatmalardan kaçarak evlerini terk edenlere seslenerek) Buradaki evlerine, mülklerine, eyalarna ve hayvanlarna bakmak isteyen olursa rahatça gelsin. Suyumuzu, ekmeimizi veriyorlar ve bize çok iyi davranyorlar.

Ardndan konumaya devam ettii görülen abo, unlar kaydetti:

Elhamdülillah, halkmz çok mutlu. Özgürletirdiimiz bütün yerlere halkmzn dönmesini bekliyoruz. Onlara güvence veriyoruz. çok ükür buradaki hiç kimseye bir rahatszlk verilmedi. Baknz çocuklar, tavuklar burada. PYD tarafndan Afrinde tutsak olan kardelerimiz inallah en yakn zamanda topraklarna geri döner. çok yakn zamanda onlar için güvenli geçi noktalar salayacaz.

abo, Afrinden sonra Münbiçte de halk PYD örgütünden kurtaracaklarn vurgulayarak, nallah bütün Kürt bölgelerini bu örgütten temizleyeceiz. PYD çeteleri çocuklarmz, kzlarmz silah altna ald, zulüm etti. Onlar halkmz göçe zorlad, ülkedeki ykmlardan onlar sorumlu. dedi.

çatmalardan kaçarak evlerini terk edenlere çarda bulunan abo, Bizler bölgeyi ykmak için gelmiyoruz. çok eyden çocuk ve siviller, zarar görmesin diye vazgeçiyoruz. Halkmz evlerine dönsün, bizim saflarmzda olsunlar. Yeter ki onlarla birlikte PYD ajanlar gelmesin. Eli kanllar gelmesin. Gördüünüz gibi Kürt halk burada rahat. deerlendirmesini yapt.

- Kimse malmza, hayvanlarmza el koymad

Söze giren bir kadn da, Bizim tek isteimiz evimizde rahat olmak. Baka bir ey istemiyoruz. Allah sizlerle olsun. Sizi muvaffak eylesin. çok rahatz. Kimse bizim malmza, hayvanlarmza el koymad. diye konutu.

Görüntülerde abonun kadnn duasnn üzerine elini öptüü, sakinlerden helallik isteyerek ayrld ve nallah tüm Afrin özgür olacak. dedii görüldü.

TSK ve ÖSO, 20 Ocakta balayan operasyonda Afrinin kuzey, bat ve dousundan toplam 33 noktay terörden arndrd.

Ana Sayfaya Git