Akar kardak'ta

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları Aksaz Deniz Üssü'ndeki denetleme ve incelemelerden sonra Bodrum'dan 'TCG Meltem' hücumbotuyla denize açılarak Kardak Kayalıkları'na gitti.

Haberler 30.01.2017 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlar dün Aksaz Deniz Üssünde inceleme ve denetmelerden sonra saat 10.30 sralarnda karayoluyla Bodruma geldi. Rhtmda bekleyen P334 borda numaral TCG Meltem hücumbotuna geçen Orgeneral Akar ve komutanlar Kardak ziyareti için denize açld.

Komutanlarn bulunduu, 2 koruma botu ile 4 sahil güvenlik botunun elik ettii TCG Meltem hücumbotu, saat 11.45 sralarnda Bodruma 25 mil uzaklktaki Kardak Kayalklarna ulat.

YUNANLILAR ANMA YAPIYORDU

Türkiye ile Yunanistan savan eiine getiren 1996 ylndaki Kardak krizi srasnda düen Yunan helikopterinde ölen 3 subay için, kayalklara 1.5 mil uzaklktaki Kilimli (Kalimnos) Adasnda bugün olayn yl dönümü nedeniyle anma töreni yaplyordu.

Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar ve komutanlarn bulunduu TCG Meltem hücumbotu Kardaka yaklarken, 1 mil uzaklktaki Kalalimnos Adasndaki Yunan sahil güvenlik botlar bölgeye hareket etti. stanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) önlerindeki Yunan sava gemileri de ziyareti uzaktan izledi.

Genelkurmay Bakan Orgeneral Akar ve kuvvet komutanlar Kardak Kayalklar çevresinde dolap incelemelerini tamamladktan sonra Bodruma döndü.

GENELKURMAY AçIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Bakanlnn resmi internet sitesinde bugün konuya ilikin u açklama yapld:

Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlar ile birlikte 29 Ocak 2017 tarihinde, Aksaz Deniz Üs Komutanl ve Donanma Komutanl bals gemilerde inceleme ve denetlemelerde bulunmutur. Ziyaret srasnda Kardak Kayalklar bölgesinde Deniz Kuvvetlerimize ait 2 hücumbot ile seyir icra edilmitir. Orgeneral Akar, TSK olarak Ege Denizinde icra etmi olduumuz tüm faaliyetlerde deniz alaka ve menfaatlerimizin korunmasnda daima dostluk ve bar göz önünde bulundurduumuzu belirtmitir.

laveten ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerinin karada, denizde ve havada korunmas için TSKnn azim ve kararllkla, gayret ve çabalarn artrarak sürdürmekte olduunu vurgulamtr.

Orgeneral Akar, ayrca TSKnn bölgemizde etkin, caydrc ve saygn bir güç olduunu da ifade etmitir.

Kamuoyuna sayg ile duyurulur.

Ana Sayfaya Git