Akçakale’de helikopter, Telabyad’da iş makinesi hareketliliği

Suriye'nin kuzeyine kurulması planlanan güvenli bölgenin tesisi için Müşterek Harekat Merkezi'nin oluşturulduğu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde helikopter, sınırın diğer yakasındaki terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Telabyad'da ise iş makinesi hareketliliği yaşandı.

Haberler 17.09.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fratn dousunda kalan terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki bölgelerin snr güvenliini tehdit etmesi nedeniyle Türkiyenin harekat sinyali vermesinin ardndan Türkiye ve ABD tarafndan Suriyenin kuzeyinde teröristlerce igal edilen alanlara güvenli bölge kurulmas kararlatrld. ki ülkenin vard mutabakat sonras 12 Austosta anlurfann Akçakale ilçesinde Müterek Harekat Merkezi kuruldu.

FIRAT DOUSU HAREKETL

Suriyenin kuzeyindeki hava sahasnn Türkiyeye ait insansz hava araçlarna açlmasnn ardndan ayn bölgede Türkiye ile ABDye ait helikopterler ile 4 kez ortak devriye yapld. Terör örgütü unsurlarnn hareketlilii ile tahkimatlarnn havadan gözlemlendii helikopter devriyesinin ardndan 8 Eyül günü karadan da iki ülke zrhl araçlar ile ortak devriye gerçekletirildi.

MAKNELER SINIRDA

Havadan ve karadan devriyelerin yapld Fratn dousunda teröristlerin silahlar ile belirlenecek güvenli bölge dna çkmas beklenirken, bu sabah Akçakalenin karsndaki Telabyadda i makinesi hareketlilii gözlendi. Türkiye snrna yakn noktalarda silahl teröristler oluturduklar mevzilerde nöbet tutmay sürdürürken, i makinelerinin ise kentin iç kesimlerinde çalma yapt görüldü. Telabyadda i makinesi hareketlilii yaanrken, ayn saatlerde Akçakale semalarnda ise Türk Silahl Kuvvetlerine ait 2 helikopter görüldü. Akçakale lçe Jandarma Komutanl bahçesindeki piste inen Skorsky tipi 2 helikoptere bakm ve yakt takviyesi yapld. Helikopterlerin bugün yaplabilecek yeni bir hava devriyesine katlabilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git