Almanya ayakta!

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde 9 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı kınamak ve hayatını kaybedenleri anmak için protesto gösterisi düzenlendi. Irkçılığın lanetlendiği gösteriye binlerce kişi katıldı.

Haberler 22.02.2020 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

9 kiinin hayatn kaybettii saldry knamak için Almanyada birçok kentte gösteri düzenlenirken, en büyük protesto gösterisi ise saldrnn yaand Hanau ehir meydannda düzenlendi. Yaplan anma ve gösterilere çounluu Alman binlerce kii katld. Hanaudaki anma program öncesi sayg duruu yapld. Programa; Almanya Cumhurbakan Frank-Walter Steinmeier ile Hessen Eyalet Babakan, Belediye Bakan, Almanya slam Konseyi Bakan, Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Bakan ve çok sayda Sivil Toplum Kuruluu (STK) katld.

BOUFFER: BU ÜLKEDEK TÜM NSANLAR SZLERLE BRLKTE YAS TUTMAKTA

Anma programnda ilk olarak Hessen Eyalet Babakan Volker Bouffer konutu. Bouffer, Hayatta bazen öyle durumlar olur ki, insanin dili tutulur ve aknlk içerisinde olur. Bugün burada hepimiz bir araya geldik ve böyle bir günde dayanma göstermemiz gerekiyor. Saygdan dolay saldrda hayatn kaybedenlerin önünde bamz eiyoruz. Acl ailelerin burada yalnz olmadklarn göstermek istiyoruz. Bu ülkedeki tüm insanlar sizlerle birlikte yas tutmakta.

Ayrca buradan sizlere beni telefonla arayan Babakanmzn selamlarn, dayanmasn ve hayrseverliini iletmek istiyorum. dedi.

STENMEER: YAANANLAR BZ çOK ÜZDÜ VE KIZDIRDI

Almanya Cumhurbakan Frank-Walter Steinmeier ise yaananlarn kendilerini çok üzdüünü ve kzdrdn dile getirerek u açklamada bulundu:

Sevgili Hanau vatandalar, yas tutanlar: Bir Cumhurbakan olarak, bu ülkenin bir vatanda ve bir insan olarak burada sizin karnzda duruyorum ve ayn sizler gibi bu akam söyleyecek bir söz aryorum. Geçtiimiz gece Hanauda yaananlar bizi akna döndürdü. Yaananlar bizi çok üzdü ve kzdrd. Yaananlar çok korkunç. Sevdiklerimizi kaybetme düüncesi hepimizi, her zaman çok korkutan bir eydir. Hiç bir ey onlar için çektiimiz acy azaltamaz. Hiçbir ey bu anlamsz saldry bize açklayamaz ve bunu geriye alamaz. Bu gece burada olanlarn çou kederle dolu, akn ve kendilerini yalnz braklm hissediyorlar. Ve ite bu yüzden burada hep birlikte bir arada olup sessizce yas tutuyor ve yanlz olmadmz hissediyoruz.

KÖLNDE IRKçILIA KARI GÖSTER

Kölnde yaplan anma törenine ise karnaval mevsiminin balamas nedeniyle bir çok kii kostümlerle alana geldi. Yaplan konumalarda rkçlk lanetlendi. Ar saclarn politikalaryla sa terörü cesaretlendirildii ifade edildi. Yaplan konumalarda Yabanclar burann yabancs deil yerlileridir, buras onlarn evleridir denildi. Göstericiler, ellerinde tadklar dövizlerle Irkcla geçit yok, Nazi terörüne hayr sloganlar att.

Ana Sayfaya Git