Almanya Cumhurbaşkanı Polonyalılardan af diledi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, “Alman tiranlığının mağduru Polonyalılar önünde eğiliyorum ve af diliyorum” dedi.

Haberler 02.09.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanya Cumhurbakan Frank-Walter Steinmeier, 1 Eylül 1939da Polonyann savunmasz küçük kenti Wieluna ilk bombann dütüü saatte düzenlenen bir tören srasnda Polonyallardan af diledi. Steinmeier, Alman tiranlnn maduru Polonyallar önünde eiliyorum ve af diliyorum dedi.

Alman Cumhurbakan, Polonyada insanla kar bir suç ileyen Almanlardr. Kim bunun sona erdiini, Avrupa üzerindeki nasyonal-sosyalist terör hakimiyetinin Alman tarihinde marjinal bir olay olduunu iddia ederse kendisini yarglar dedi.

AF DLENDE BULUNDU

Steinmeier, bu ifadeleriyle Alman ar sac partiye gönderme yapt. Neo-Nazi partinin ebakan Alexander Gauland, Üçüncü Reich yllarnn görkemli Alman binylnda sadece bir ku dks olduunu savunmutu.

Steinmeier, Unutmayacaz. Hatrlamak istiyoruz ve hatrlayacaz diye ekledi.

Polonya Cumhurbakan Andrzej Duda de, kinci Dünya Savann Wielunda açt bu cephenin bir barbarlk ve bir sava suçu olduunu belirtti. Steinmeiere huzurunda teekkür eden Duda, Bu törenin Polonya-Almanya dostluk tarihine geçeceine inanyorum dedi.

Törende Polonya Cumhurbakan da hazr bulundu. Polonya, 3 milyonu Yahudi olmak üzere 6 milyon yurttan kaybederek, kinci Dünya Savann vahetini ar bir ekilde yaamt.

Ana Sayfaya Git