Almanya, Doğu Akdeniz'de 'diyalog' çağrısını yineledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Ben, gerilimin artmaması için çaba sarf ettim. Bu bazen sadece her iki tarafın tekrar tekrar konuşmasıyla mümkündür" dedi.

Haberler 29.08.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanya Babakan Angela Merkel, Dou Akdenizde yaanan gelimelere ilikin Yunanistann haklarn ve söylediklerini ciddiye alma ve hakl olduklar yerde destekleme görevleri bulunduunu söyledi.

Merkel, geleneksel yaz mevsimi basn toplantsnda yapt açklamada, AB üye ülkeleri olarak hepimizin, Yunan dostlarmzn haklarn ve söylediklerini ciddiye alma ve hakl olduklar yerde destekleme görevimiz var. Ancak ben gerilimin artmamas için çaba sarf ettim. Bu bazen sadece her iki tarafn tekrar tekrar konumasyla mümkündür. Ekonomik bölgelerin pay edilmesine ilikin oradaki tartmalar ancak birlikte yürütülebilir. Almanya, bunun için çaba sarf ediyor. ifadelerini kulland.

Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macron ile youn olarak Türkiye ilikilerini ele aldn aktaran Merkel, Bu ilikiler çok yönlü. Türkiye, NATO müttefikidir. htilaf, iki NATO üyesi arasnda. Bu bizi kaytsz brakamaz. Bu nedenle bile ittifak içindeki bu eyleri açkla kavuturmak lazm. deerlendirmesinde bulundu.

Merkel, bir soru üzerine, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile bugün bir görüme öngörülmediini belirterek, Ancak onunla çok sk konuuyoruz. Her zaman olduu gibi bir görüme olduunda ivedilikle sizi bilgilendireceiz. dedi.

Pandemiyle yaam, gelecek aylarda daha zor olacak

Alman ansölye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) konusunda ise gelecek aylarn u an ki zamandan daha zor geçeceini vurgulad.

Pandeminin ciddiyetine iaret eden Merkel, Kn durumun daha zor olduunu beklememiz lazm. Enfeksiyon saylarn düük tutmak önemli olacaktr. diye konutu.

Merkel, salgnn balangcndan beri vatandalarn korunmas, salk sisteminin ayakta kalmas ve ekonominin ilemesi için youn çaba sarf ettiini kaydetti.

Hükümetin gelecek aylarda 3 ana hedef belirlediini aktaran Merkel, çocuklarn salgnn kaybedenleri olmamasn salamak için elimizden geleni yapacaz. dedi.

Merkel, pandemi döneminde ekonomiyi ayakta tutmak ve toplumsal birliktelii güçlendirmeyi hedeflediklerinin de altn çizdi.

Ana Sayfaya Git