Almanya: Müzakere sinyali çok olumlu

Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimi yumuşatmak için çaba sarf eden Başbakan Angela Merkel hükümeti, iki ülkenin istikşafi görüşmelere başlama kararını ‘çok olumlu ve önemli bir sinyal’ olarak niteledi.

Haberler 25.09.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, düzenledii basn toplantsnda unlar söyledi: Türkiye ve Yunanistann çok yaknda istikafi görümelere tekrar balamak için görü birliine varmas sevindirici. ki ülkenin Dou Akdenizde deniz snrlaryla ilgili tartmal sorunlara diyalog ve uluslararas hukuk temelinde çözüm bulmaya istekli olduklarn göstermeleri çok önemli bir sinyal. kili ilikiler açsndan önemli bir adm. Bölgenin istikrar ve Türkiye ile Avrupa ilikileri açsndan da iyi bir haber.

Seibert, bu durumda Türkiyeye yönelik yaptrm talebinin bir anlam kalp kalmad yönündeki bir soruya ise, 1-2 Ekimdeki Avrupa Birlii Konseyi toplants öncesinde bir görü belirtmek istemediini belirterek, Bu gelime Avrupa Konseyinin Türkiye-AB ilikileri toplantsna katk sunacak. Biz Türkiye ve AB arasnda geni, yapc ilikilerden yanayz. Özellikle ekonomik ibirlii, bölgesel istikrar ve göç konusunda. Bu balamda Avrupa Konseyinin Türkiye AB ilikilerini görümesi iyi yantn verdi.

Ana Sayfaya Git