Almanya'da aşırı sağcıların iç savaş senaryosuna hazırlandığı iddiası

Alman istihbaratının, aşırı sağcıların "iç savaş senaryosuna ve kamu düzeninin çökmesine hazırlandıklarına" ilişkin ipuçlarının olduğu bir rapor hazırladığı iddia edildi.

Haberler 29.04.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanya Anayasay Koruma Tekilatnn (ç stihbarat Servisi) ar saclarn iç sava senaryosuna hazrlandklarna yönelik ipuçlarnn yer ald bir rapor hazrlad ileri sürüldü.

Alman Welt am Sonntag gazetesi, Anayasay Koruma Tekilatnn hazrlad ar sac terör eilimleri ve potansiyeller konulu gizli bir rapora yer verdi.

Almanyada iddet yanls ar saclardan gelecek tehlikenin arttna iaret edilen raporda, ar saclarn örgütler ve oluumlarn dnda küçük gruplarda veya bireysel olarak ortaya çkmaya balad belirtildi.

AIRI SACILAR

çok sayda ar sac birkaç ay veya birkaç yldan beri aktif ve bunlarn bir ksm daha önce bilinmeyen kiiler. denilen raporda, bu kiilerin büyük çounluunun 30 yanda erkekler olduu ve aralarnda polis ve askerlerin de bulunduu kaydedildi.

Ar saclarn iletiimlerini öncelikle internet üzerinden saladklarna iaret edilen raporda, Resmi makamlar, ar saclarn iç sava senaryosuna ve kayg duyulan kamu düzeninin çökmesine hazrlandklarna ilikin ipuçlar buldu. denildi.

Raporda, ar saclarn bombal saldr altrmas da yapt belirtildi.

Ar sac teröristlerin gerçekletirdikleri eylemlerde yeteri kadar organize olmadnn görüldüü ifade edilen raporda, ar saclarn internet ve sosyal alar üzerinden iletiim saladklar için takip edilmelerinin zorlatna dikkat çekildi.

Gazetede ayrca, Almanya Kriminal Dairesinin (BKA) ülkede her vakit saldr yapma riski tayan 33 ar sacnn bulunduu ve bu saynn geçen yl 22 olduuna yönelik açklamasna da yer verildi.

Ana Sayfaya Git