Almanya'da polis cinayeti! Türk genci öldürdüler

Alman polisinin saldırdığı Türk Savaş Kabasakal'ın hayatını kaybettiği açıklandı.

Haberler 03.06.2017 - 02:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alman polisinin saldrd Türk Sava Kabasakaln hayatn kaybettii açkland.

Olayla ilgili Frankfurt Bakonsolosu Olayn takipçisi olacaz. Aile ile de görütük. Kendilerine destek olacamz söyledik dedi.

POLSLERE KAPIYI AçTI, POLS ÜZERNE çULLANDI

Kapya polisleri açan küçük karde Hakan Kabasakaln herhangi bir problem olmadn ifade ettii ve polislerden gitmelerini istedii ancak polislerin gitmeyeceklerini belirtmesi üzerine bir anda banyodan yeni çkan ve sadece üzerinde havlu olan Sava Kabasakaln üstüne çulland ve hemen evin giri kapsn hem de yatak odasnn kapsn kapatt.

Polise direnmeyen Sava Kabasakaln kendi dairesindeki yatak odasnda fenalat ve hayatn kaybetti. Polislere kapy açan küçük karde Hakan Kabasakaln bir problem olmadn ifade ettii ve polislerden gitmelerini istedii örenildi. Ancak polisler gitmeyeceklerini ifade etti ve banyondan bir anda üzerinde havlu ile çkan Sava Kabasakaln üzerine çulland. Polisin hem evin giri kapsn hem de yatak odasnn kapsn kapatt örenildi.

DETAYLI OTOPS YAPILACAK

Kabasakala yaplan ilk otopsi sonucunda ölüm nedeni tam olarak tespit edilemezken detayl otopsi raporu bekleniyor. Olayla ilgili Frankfurt savcl bir soruturma balatt kaydedildi.

OLAYDAN 2 SAAT SONRA AABEYMN ÖLDÜÜNÜ SÖYLEDLER

Ölen Sava Kabasakaln kardei Hakan Kabasakal ise olay öyle anlatt: Aabeyim, anlaamadklar için einden ayr yayordu 12 yanda bir olu var. Aabeyimin ei, mahkemeden aabeyimin evi boaltmas için bir dava açmt. Mahkeme aabeyimin evi boaltmas yönünde bir karar verdi.

Dün saat 15te polis ekipleri aabeyimin kald eve geldi. Onlarn yukardan geldiini gördüm ve kapy açtm. Aabeyim dutan yeni çkmt. Üzerinde sadece havlu vard. Polisler aabeyimin yatak odasndayd. Hemen üzerine çullandlar. Bizleri dar çkardlar. Evin ve yatak odasnn kapsn kapattlar. Önce sesler geliyordu. Bir anda sesler kesildi. 40 dakika sonra evin önüne ambulans geldi. Olaydan 2 saat sonra polis, aabeyimin 15.20 de öldüünü söyledi. Fakat nasl ne ekilde öldüünü söylemedi.

Polisin uygulad orantsz güç ya da genel tabiriyle polis iddeti. Polis iddetine sadece scak bölgelerde deil, demokrasinin kök sald, hukuk devletinin iledii ülkelerde de rastlanyor. Olayn peini brakmayacaz diye konutu.

Frankfurt Bakonsolosu Burak Karartda DHA Haber Ajans muhabirine yapt açklamada Bu üzücü olay duyunca Alman makamlaryla irtibata geçtik.Yetkili makamlar konu hakknda tam bir açklama yapmadlar. Fakat biz olayn takipçisi olacaz. Aile ile de görütük. Kendilerine destek olacamz söyledik dedi. haber7

Ana Sayfaya Git