Almanya'da Türk kökenli parti liderine tehdit mektubu

Almanya Yenilik ve Adalet Birliği Genel Başkanı Yıldız, kendisine posta yoluyla İslamofobik ve tehdit içerikli figürler ile tehdit içerikli bir mektup gönderildiğini açıkladı.

Haberler 20.05.2019 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyann Köln kentinde gazetecilere açklamada bulunan Almanya Yenilik ve Adalet Birlii (BIG) Genel Bakan Haluk Yldz, kendisine iki hafta önce slamofobik ve tehdit içerikli mektup gönderildiini söyledi.

Yldz, Evime bo yazc kovanlar geldi. Bir de zarf vard ve bizim partinin amblemi vard. Bizim genel merkezden geldiini düünerek zarf açtm, içinde Kabe resmi ve af edersiniz üzerine bir pislik konulmu. Birde mektup geldi ve içeriinde artk haddinizi ayorsunuz, bu ülkede Almanlar söz sahibidir ve haddinizi bilmezseniz biz yapacamz biliriz yazyordu. dedi.

Seçim turunda olduunu belirten Yldz, pazartesi günü konuyu polise intikal ettireceini söyledi.

Yldz, bo yazc kovanlaryla bo kurun kovan gibi bir mesaj verildiini belirterek, Bunu biz tehdit olarak görebiliriz ama bu bizi hiçbir zaman davamzdan vazgeçirmeyecektir. Bu tür tehditleri ciddiye almamz lazm, nitekim 8 vatandamz, Alman derin devletinin de yardmyla 2000-2007 aras NSU tarafndan hunharca katledildi. biz Solingenleri yaadk, 5 Türkümüz orada yakld. Biz Möllnleri yaadk, 3 Türkümüz orada yakld. Bunun haricinde onlarca faili meçhul var. Dolaysyla bu tür eyleri ciddiye alrken, davamzdan da ylmamamz gerekiyor. Biz burada mevcudiyetimizin mücadelesini veriyoruz. diye konutu.

AP seçimlerine katln çars

Irkçl bertaraf etmek ve kimliklerini korumak adna çok önemli bir mücadele verdiklerinin altn çizen Yldz, Avrupa ülkelerinde yaayp o ülkelerin vatandaln tayan Türk kökenlileri 26 Maysta 28 ülkede yaplacak olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katlmaya davet etti.

Bu seçimlerin Türkler açsndan tarihi bir önemi olduunu vurgulayan Yldz, Bu seçimlerde ilk kez baraj sistemi uygulanmayacak. lk seçimlere katlmamtk ancak bu seçimlere güçlü bir ekilde katlyoruz. Almanyann bütün seçim sandklarndan katlyoruz. Baraj olmamas hasebiyle BIG Partisi olarak ilk defa Avrupal Türkleri APde temsil edebilecek bir sandalyemiz olacak. ifadelerini kulland.

Almanyada bir milyon 400 bin Türkiye kökenli Alman vatanda seçmen olduunu hatrlatan Yldz, Bizim alacamz 150 bin oyla bir kii, 350-400 bin oyla ikinci kiiyi parlamentoya sokma ihtimalimiz var. nsanlarmz, vatandalarmz duyarl davranrsa belki de 3 kii sokabiliriz. Dolaysyla muhakkak seçim sandna gitmemiz lazm. yorumunda bulundu.

Yldz, Avusturyada ilkokul örencilerine getirilen baörtüsü yasan hatrlatarak, ertesi gün Almanyadaki büyük partilerin de bu yasan burada uygulanmas yönünde görü açkladklarna iaret etti.

Oy kullanma hakk olan herkesi mutlaka sanda davet eden Yldz, Eer rkçla, ayrmcla, slam dümanlna dur demek istiyorsak ve Avrupa Parlamentosunda kimliimizin, deerlerimizin temsil edilmesini, hakkmzn, hukukumuzun savunulmasn istiyorsak mutlaka seçime gitmemiz lazm. çocuklarmz için, gelecek için rkçlara çok önemli bir krmz kart gösterebilmek için, bu tarihi frsat mutlaka deerlendirmemiz gerekiyor. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git