Almanya'dan küstah tehdit!

Alman Hristiyan Demokrat Birlik partili Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier ve Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier Türkiye'yi Gümrük Birliği anlaşması üzerinden tehdit etti.

Haberler 05.12.2016 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye ile AB arasnda karlkl ve birbirine baml çkarlarn söz konusu olduunu belirten Babakanlk Müstear Altmaier, Türkiye ile varlan mülteci geri kabul mutabakatnn AB açsndan bamllk yaratma tehlikesinin bulunmadn söyledi. ABye antaj yaplamayacan belirten Altmaier Türk Hükümetinden terörle mücadele yasasnn deitirilmesini talep etti. Türkiyenin verdii sözlere uymas artyla ikili ibirliinin sürdürülmesine dair birçok nedenin bulunduunu ifade eden Peter Altmaier Türkiyenin Ortadounun istikrar, mülteci kaçakçlyla mücadele ve Türkiyeye snan mültecilerin iyi bir gelecee kavuturulmas açsndan önemli bir partner olduunu söyledi. Babakanlk Müstear vize muafiyetinin yürürlüe girmesinin birlikte kararlatrlan artlarn Türkiye tarafndan yerine getirilmesine bal olduunu sözlerine ekledi.

KÜSTAH TEHDT: SIRA GÜMRÜK BRLNE GELR

Türkiyeye daha sert davranlmasn talep eden Hessen Eyalet Babakan Volker Bouffier, anlamazlkta ABnin gülünç duruma düürülmesine müsaade edilemeyeceini ve Türkiyenin kaybedecek çok eyi olduunu söyledi. Bouffier Focus adl Alman haber dergisine verdii demeçte mülteci mutabakatnn Türkiye tarafndan feshedilmesi durumunda Gümrük Birlii anlamasnn feshinin gündeme getirilebileceini belirtti. Hessen Eyalet Babakan, Türkiyenin AB ile imzalad anlamadan büyük yararlar saladn ve Alman irketlerinin Türkiyede büyük yatrmlarnn bulunduunu dile getirdi.

Volker Bouffier Türkiyenin öncelikle Almanya ile arasndaki balar gevetmesi durumunda refah düzeyini korumasnn mümkün olmayacan iddia etti ve anlamalara uymamasnn Türkiyeyi daha zararl çkaracan belirterek, Anlamalar bozan taraf, dier anlamalarn da bozulabileceini bilmeli, dedi.

Ana Sayfaya Git