Almanya'ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenlerin sayısı çok yüksek

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesine ulaşmak isteyen düzensiz göçmenlerin sayısının çok yüksek olduğunu bildirdi.

Haberler 30.09.2023 - 19:19 Son Güncelleme : 30.09.2023 - 19:26

Scholz, medya kurumu RedaktionsNetzwerk Deutschlanda (RND) verdiği röportajda, Almanyaya ulaşan düzensiz göçmenlerin yüzde 70inden fazlasının başka bir AB ülkesi üzerinden gelmesine rağmen önceden bu ülkelerde kayıt altına alınmadığına işaret ederek, bunun böyle devam edemeyeceğini söyledi.

Başbakan Scholz, Almanyaya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenlerin sayısı çok yüksek. Bu nedenle uzun süredir Avrupanın dış sınırlarının korunmasını destekliyoruz. ifadesini kullandı.

Ayrıca Avusturya ile ek sınır güvenliği önlemlerini sürdüreceklerini anlatan Scholz, İsviçre ve çekya ile ortak sınır kontrolleri yapılması konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Scholz, iltica başvurusu reddedilen kişilerin ülkeyi terk etmeleri gerektiğine dikkati çekerek, Bunu sağlamamız lazım. dedi.

Polonyadaki vize usulsüzlüklerine dikkati çeken Scholz, Varşova hükümetinden vizelerin satılmamasını ve düzensiz göçmenlerin kontrol edilmeden Almanyaya geçmesine onay vermemesini talep etti.

Scholz, bu sebeplerden dolayı Almanyanın Polonya sınırında kontrollerin artırıldığını kaydetti.

HER YENİ SİLAH İSTEĞİNİ TİTİZLİKLE İNCELİYORUZ

Almanyanın ABDden sonra Ukraynaya en çok silah tedarik eden ülke olduğunu belirten Scholz, Ukraynaya muharebe tankları, ağır silahlar, modern hava savunma sistemleri, çok sayıda mühimmat ve yedek parça tedarik ettiklerini, bu desteği gerektiği sürece sürdüreceklerini anlattı.

Scholz, Ukraynanın Taurus füzelerinin talebine ilişkin de Her yeni silah isteğini titizlikle inceliyoruz. Silahların nasıl bir etki yaratabileceğini araştırıyoruz ve savaşın Rusya ile NATO arasında çatışmaya dönüşme tehlikesi olup olmadığını kendimize soruyoruz. değerlendirmesinde bulundu.

Hiçbir kararı kolay vermediğini vurgulayan Scholz, Almanyanın gerektiği sürece Ukraynayı destekleyeceğini söylediniz. Bu savaşın uzun süreceğini mi varsayıyorsunuz? sorusuna, Bu savaşın daha da uzun sürmesine hazırlanmalıyız. yanıtını verdi.

Ana Sayfaya Git