Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ilk defa bir cami'de görüntülendi! Neden?

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'dan hayatında bir ilk olan cami ziyareti ne zaman? İslam Toplumu Camisi'ne yapacağı ziyaretin amacı ise İslama inanların Amerika'ya sağladığı katkının teşekkürü olacak

Haberler 31.01.2016 - 03:46 Son Güncelleme : 31.01.2016 - 03:46

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obamadan hayatında bir ilk olan cami ziyareti ne zaman? İslam Toplumu Camisine yapacağı ziyaretin amacı ise İslama inanların Amerikaya sağladığı katkının teşekkürü olacak

Beyaz Saray yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, Obamanın, Maryland eyaletine bağlı Baltimoredaki İslam Toplumu Camisine gerçekleştireceği ziyaret, ABDli Müslümanların Amerikan ulusuna yaptıkları katkıları yüceltmek ve ülkedeki inanç özgürlüğünün yaşam biçimi olarak önemine yeniden vurgu yapmak amacını taşıyor.

Obamanın programı çerçevesinde Baltimoredaki Müslümanlarla buluşacağı ve ABDnin inanç özgürlüğü geleneğinin korunmasına yönelik bir konuşma yapacağı da ifade ediliyor.

Paris ve San Bernardinodaki terör saldırılarıyla ABDde İslamofobinin yeniden yükselişe geçtiğini gösteren çok sayıda haber ve rapor son aylarda kamuoyuna yansımıştı. Obamanın ziyaretinin zamanlaması bu bakımdan önem arz ediyor.

Daha önce dünyanın farklı ülkelerindeki camilere giden Obama, başkanlığı döneminde ilk kez ABDdeki bir camiyi ziyaret edecek.

Amerika Birleşik Devletleri (kısaca ABD) (İngilizce: United States of America (USA), ayrıca Birleşik Devletler olarak da bilinir), elli eyalet ve bir federal bölgeden oluşan bir federal anayasal cumhuriyettir. Ülkenin çoğu (48 eyaleti olan Kıta ABDsi ve ülkenin federalbölgesi olan Washington, DC), Kuzey Amerikanın ortasında, Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusunun arasında bulunmaktadır. Bu ülkenin vatandaşlarına Amerikalı veya Amerikan denir.

Kuzeyinde Kanada, güneyinde ise Meksika ile sınırı bulunur. Alaska bölgesi, kıtanın kuzeybatısında bulunarak doğusunda Kanada ve batısında Bering Boğazının öbür tarafında bulunan Rusyanın arasında bulunmaktadır. Hawaii eyaleti, Büyük Okyanusun ortasında bulunan bir takımadadır. Ayrıca Karayipler ve Büyük Okyanusta bulunan denizaşırı topraklara sahiptir. Resm kuruluş tarihi 4 Temmuz 1776dır.

Doğuda Atlas Okyanusundan, batıda Büyük Okyanusa kadar 4.500 km genişliğindedir. Alaska ve Hawaiiyi de içine alan Amerika Birleşik Devletlerinin 9 milyon kilometrekareden fazla yüzölçümü vardır. Hawaii ise, Büyük Okyanusta olup, kıta üzerindeki Amerika Birleşik Devletlerinden 3.200 kilometre uzaklıktadır. Alaska 50 eyaletin içinde yüzölçümü en büyük olanıdır. Ülkenin güney tarafında bulunan Teksas bu bakımdan ikinci sırada gelmektedir. Amerika ülkesi, Basın Özgürlüğü Endeksinde 49. sırada yer almaktadır

Ana Sayfaya Git