Amerikalı senatörden Suriye tasarısına ikinci engel

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, Beyaz Saray'ın Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilme kararına tepki amacıyla sunulan karar tasarısının, Senato'da oylanmasını ikinci kez engelledi.

Haberler 24.10.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDde Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, Beyaz Sarayn Suriyenin kuzeydousundan çekilme kararna tepki amacyla sunulan karar tasarsnn Senatoda oylanmasn ikinci kez engelledi.

ABD Bakan Donald Trumpn Suriyenin kuzeyinden çekilme kararna tepki olarak sunulan ve ABD Temsilciler Meclisinde geçen hafta oy çokluuyla geçen karar tasars ABD Senatosuna geldi.

Oylamay ikinci kez engelleyen Cumhuriyetçi Senatör Paul, yapt açklamada, Demokratlar, genç kadn ve erkeklerimizi Suriyedeki iç savaa göndermek istiyorsa bunu detayl bir ekilde konumalyz. Hadi bugün Senatoda anayasal bir müzakere yapalm. dedi.

ABD SENATOSUNDA REST

Senato aznlk lideri Chuck Schumer, Paulun sözlerine tepki göstererek Amerikan halk ve Senato üyelerinin sava ilan konusunda Paul ile çok farkl bir anlaya sahip olduunu belirtti.

Schumere cevap veren Paul ise ABD, orada bir Kürt devleti kurmak istiyorsa kesinlikle bu konuyu tartmak zorundayz. Bölge tam anlamyla kaos ve oradan defolup gitmenin zaman geldi. ifadelerini kulland.

Paul, ilk karar tasarsn da bölgedeki sorunlara çözüm bulmad gerekçesiyle engellemiti.

Senato kurallarna göre, her senatör genel kurula karar tasars sunabiliyor ancak tasarnn oylama faslna geçebilmesi için tüm senatörlerin tasary imzalamas gerekiyor. Bu sebeple tek bir senatör, sunulan tasary engelleyebiliyor.

Söz konusu karar tasarsnda, Trumpn Suriyeden çekilme karar eletiriliyor ayrca Türkiyeye Suriyenin kuzeydousundaki YPG/PKK hedeflerine yönelik operasyonu durdurma çars yaplyordu.

Ana Sayfaya Git