Amsterdam'da terör saldırısı! Aniden aracı kırdı ve yayaları ezdi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da son dakika terör saldırısı. Amsterdam'da sivillerin arasına aniden dalan bir araç adeta katliam yaptı. En az 5 kişinin yaralandığı öğrenilirken, görgü tanıklarıını ifadelerinde aracın siyah olduğu öğrenildi. Akabinde ise başlayan çalışmalarda 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberler 11.06.2017 - 01:06 Son Güncelleme : 11.06.2017 - 01:14

Hollandann bakenti Amsterdamda son dakika terör saldrs. Amsterdamda sivillerin arasna aniden dalan bir araç adeta katliam yapt. En az 5 kiinin yaraland örenilirken, görgü tanklarn ifadelerinde aracn siyah olduu örenildi. Akabinde ise balayan çalmalarda 1 kiinin gözaltna alnd örenildi.

Görgü tanklar, dier baz araçlarn, siyah otomobilin önünü kesmeye çaltn aktard. Onlardan kaçmaya çalan siyah araç, daha sonra beton bariyerlere çarparak durdu. Polis, araçtaki bir kiiyi gözaltna ald. Olayn terör balants olup olmad aratrlyor.

LONDRADA 8 K ÖLDÜRÜLMÜTÜ

Londrada da 3 Haziranda meydana gelen olayda, Londra köprüsünde sivilleri ezen bir araçtaki 3 kii daha sonra rastgele bçakl saldr düzenlemi, 2 ayr noktadaki saldrlarda 8 kii hayatn kaybetmiti. DAEin üstlendii olayda 3 saldrgan da öldürülmütü.

MAYISTA DA SALDIRI HBARI VARDI

Sabah saatlerinde Belçikann bakenti Brükselde gerçekleen üç terör saldrs sonras diken üzerinde duran Avrupa kentlerinden Amsterdamda, Schiphol Havaliman yaknndaki Hoofddorp tren gar güvenlik gerekçesiyle kapatld.

Amsterdam merkez ve Schiphol Havaliman tren garlarndaki baz peronlar da üpheli paketlerin bulunmas üzerine ulama kapatld.

Hollanda Babakan Mart Rutte, Hollandallara acil olmadkça Belçikaya gitmemeleri çarsnda bulundu.

BRÜKSEL SALDIRISI GÜNÜ

Sabah saatlerinde Brüksel Havaliman ve ehrin metro istasyonunda art arda gerçekletirilen terör saldrlarnn ardndan Avrupann birçok metropolünde havalimanlar ve metrolardaki güvenlik önlemleri üst düzeye çkartld.

Kopenhag Havalimannda Danimarka polisleri youn güvenlik önlemleri ald. (Reuters)

Saldrnn ardndan Hollanda, Fransa, ngiltere, Danimarka, Finlandiya, sveç ve Norveç teki havalimanlar ile metro istasyonlarnda güvenlik önlemleri arttrld.

ngiltere polisi, Londra sokaklarnda devriye gezmeye balad. (Reuters)

Oslo Polisi Twitter üzerinden yapt açklamada Brükseldeki terör saldrlarnn ardndan gerekli önlemlerin alndn ve gelimelerin sürekli deerlendirildiini bildirdi.

Kopenghag polisinin havalimanlar ile stratejik noktalarda varln arttrd, Danimarka polisinin en üst düzeyde alarma geçirildii polis kaynaklar tarafndan açkland.

Stockholm polisi basn sözcüsü Lars Byström Arlanda ve Bromma havalimanlarnda polis varln arttrdklarn, belli noktalardaki kontrolleri sklatrdklarn açklad. Polis istihbahrat birimi efi Annika Erikssonda sürekli durum deerlendirmesi yapp, gerekli güvenlik önlemlerinin alnmasna yardmc olduklarn belirtti.

FRANSA-BELçKA SINIRI KAPATILDI

Belçika yayn kuruluu RTBF, Brükseldeki saldrlarn ardndan Fransa snrnn kapandn duyurdu.

DHA

Ana Sayfaya Git