Ankara tepkili!

Türkiye'den İsrail lobisinin toplantısındaki Kudüs açıklamalarına tepki

Haberler 26.03.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl Sözcüsü Hami Aksoy, Amerika srail Halkla likiler Komitesinin (AIPAC) yllk toplantlarna katlan baz ülke liderlerinin sraildeki büyükelçiliklerini Kudüse tayacaklar yönündeki açklamalarn endieyle karladklarn bildirdi.

Aksoy, Washingtonda dün balayan AIPAC yllk toplantlarna ilikin bakanla yöneltilen soruya yazl yant verdi.

AIPAC yllk toplantlarna katlan baz ülke liderlerinin sraildeki büyükelçiliklerini Kudüse tayacaklar yönünde sorumsuzca beyanlarda bulunmalarn endieyle karlyoruz. ifadesini kullanan Aksoy, herhangi bir ülkenin srail nezdindeki büyükelçiliini Kudüse tamasnn uluslararas hukukun açk bir ihlali olacann altn çizdi.

Kudüsün srail tarafndan ilhaknn, uluslararas toplum ve Birlemi Milletler (BM) tarafndan reddedildiini anmsatan Aksoy, unlar kaydetti:

ANKARA TEPK GÖSTERD

Filistin meselesinin ancak 1967 snrlar temelinde bakenti Dou Kudüs olan bamsz, egemen ve corafi devamllk içinde bir Filistin devletinin vücut bulmasyla çözülebilecei çeitli BM kararlaryla defalarca vurgulanmtr. Tüm ülkeleri, bu konuda kabul edilmi BM kararlarna riayet etmeye, Kudüsün tarihi ve hukuki statüsüne sayg göstermeye ve bölgemizi daha da istikrarszlatracak admlardan kaçnmaya davet ediyoruz.

ABDdeki en etkili srail yanls lobi kurulularndan Amerika srail Halkla likiler Komitesinin (AIPAC) yllk toplants dün balad. Ülkedeki srail yanls hareketin en büyük toplants olarak nitelenen AIPACn 3 gün sürecek toplantsna binlerce kiinin katlm bekleniyor.

ABD Kongresinde Cumhuriyetçi ve Demokrat kanatlarn da desteini alan toplantda, bu yl ABD yönetiminin Kudüsü srailin bakenti olarak tanmas ve Golan Tepelerini srail topra saymasnn yansmalarnn yan sra, srailin güvenlii konusunun da ele alnmas öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git