Ankara'da IKBY bayrağı protestosu

KERKÜK'teki valilik ve devlet binasında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının Kerkük İl Meclisi kararıyla göndere çekilmesi, Irak Türkmenleri tarafından Ankara'da protesto edildi. MHP'den ihraç edilen Ümit Özdağ'ın da katıldığı protesto eylemi, yapılan konuşmanın ardından sona erdi.

Haberler 03.04.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Türkleri Kültür ve Yardmlama Derneinin çarsyla 15 Temmuz Milli rade Meydannda bulunan Güvenparkta bir araya gelen yüzlerce kii, Kerkükte valilik ve devlet binalarnda IKBY bayrann göndere çekilmesini protesto etti. Grup adna basn açklamasn okuyan Irak Türkleri Kültür ve Yardmlama Dernei Ankara ubesi Bakan Abbas Türkmen, Türkmen varln yok etme politikasnn küçük bir kvlcma bal olduunu söyleyerek, öyle konutu:

ANKARADA PROTESTO

Daha düne kadar zalim Saddamn türlü türlü zalimliklerine maruz kalan ve korkudan dalara snm olan Kürt komularmz bugün kendilerine yaplanlarn acsn sanki biz Türkmenlerden çkarmaya çalmaktadr. 2003te Saddam rejiminin dümesiyle birlikte ABD güçlerini yanna alan Kürt gruplar Kerkükü talan etmi, tapu ve nüfus kaytlarn yok etmi, bütün kamu kurum ve kurulularn, vatanda arazi ve meskenlerini gasp etmi ve 500 binden fazla dadan inen adamlar Kerküke yerletirmitir. Kerkükte Türkmenler hariç bütün gruplar silahldr. Türkmen varln yok etme politikas küçük bir kvlcma baldr. Bunun sonuçlar çok vahim olabilir. Bizleri bu oyunlara sürüklemek için en büyük milli duygularn kabartlmas bir bayran dikilmesidir. Hakl olduumuz durumu hakszla dönütürmek için planlanm sinsi bir oyundur. Bayrak dikmek ne demek bir memleketi zorla gasp etmektir. Edirne, Kars, Urfa, Diyarbakr neyse Kerkük odur

Ana Sayfaya Git