Annelerin çağrısı!

Azerbaycanlı annelerden Ermenistanlı annelere "Çocuklarınızı Karabağ'dan çekin" çağrısı

Haberler 14.10.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ermenistann orta menzilli balistik füzeyle saldrd Azerbaycann Gence kentindeki anneler, alamasn istemedikleri Ermeni annelere, ivedi bir ekilde çocuklarn Karabadan çekmeleri çarsnda bulundu.

Ermenistann 11 Ekimde atekesi ihlal edip füzeyle vurduu Gencedeki apartmanda yaralanan çocuklarn anneleri AA muhabirine konutu.

Saldr sonras evlerinin balarna ykldn, çocuklar ta ve toprak altndan kendi elleriyle çkardklarn hatrlatan Nuabe Haydarova, Bebeklerin, çocuklarn hiçbir günah yok. Onlar daha balarna ne geleceinden bihaber. Allah, yaratt tüm çocuklarn cann annelerine balasn. ifadelerini kulland.

Ermenistan ya da baka bir yerde hiçbir annenin alamasn istemediini belirten Haydarova, unlar söyledi:

Hatta Ermeni annelerine unu söylemek istiyorum; Ey Ermeni analar, evlatlarnza merhamet edin. Karaba topraklar bizimdir. Biz topraklarmz urunda savayoruz. Peki, sizin çocuklarnz niçin savayor? Kimin için, hangi toprak için? Kendinize gelin ve en ksa zamanda çocuklarnz savatan çekin.

Olayda biri ar iki çocuu yaralanan Günay Caferova, nallah kimsenin çocuuna, evladnn bana bir ey gelmez. Ancak Allah onlara insaf versin. Sivillerden uzak dursunlar. En büyük talebimiz de öz topraklarmza kavumak. Onlardan herhangi bir talebimiz yok. çocuklarn ne günah vard ki bir gece bu facia ile yüzletiler? dedi.

Ermenistanl annelere çarda bulunan Caferova, nsafa gelin, çocuklardan ve sivillerden uzak durulsun. Bizim topraklarmzdan uzak dursunlar. Bizim hiçbir günahmz olmad ve bu konuda hiçbir eziyet çekmek istemiyoruz. diye konutu.

Meryem adnda 3 yandaki torunu yaralanan Elmira Kurbanova, Ermeni annelerin evlatlar için asla gözya dökmesini istemediini belirterek Onlar da annedir. Ancak hakkn kimin hakk olduunu görsünler. eklinde konutu.

Karaba topraklarnn Azerbaycana ait olduunu anmsatan Kurbanova, Onlar bizim topraklarmz zapt etmiler. Hocal ve dier bölgelerde kadn, çocuk ve erkeklere yönelik saldrlar gerçekletirildi. Bugün de füze atld. Bugün bizim çocuklarmzn bana gelenin yarn onlarn da bana gelebileceini bilmeliler. uyarsnda bulundu.

Savan kimseye faydasnn olmadn söyleyen Kurbanova, Ermeni annelerin çocuklarn Karabadan çekmeleri ve barçl ekilde topraklar iade etmeleri gerektiini söyledi.

Kurbanova, Tüm Ermeni anneleri (Ermenistan Babakan) Painyann önüne ylp çek bizim çocuklarmz Karabadan demeliler. dedi.

Ermenistan ordusunun 27 Eylülde Azerbaycan sivil yerleim birimlerine saldrmas üzerine Azerbaycan ordusu operasyon balatm ve operasyonda Cebrail kenti, Hadrut kasabas ve 30dan fazla köyü igalden kurtarmt.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskovada yaplan görümelerde, 10 Ekim Cumartesi saat 12.00den geçerli olmak üzere Dalk Karabadaki cenazelerin ve esirlerin deiimini öngören insani amaçl atekes karar almt.

Atekes üzerinden henüz 24 saat geçmeden Ermenistan ordusu, 11 Ekimde ülkenin 2nci büyük kenti Gencedeki sivillerin yerleim birimine füzeyle saldrmas sonucu 10 kii hayatn kaybetmi, 35 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git